MH, mentalbeskrivelse av hund (video)

Jeg har helt glemt å legge ut dette innlegget! Men men, bedre sent enn aldri!
Det var en av kurshelgene i høst (instruktørkurset), vi skulle ha om MH test og fikk dermed ta med egne hunder og teste dem:) Det var utrolig gøy og interessant å få høre hva alle andre så og hvordan Lexie avreagerer på ting. Hvor mentalt sterk hun er i den og den situasjonen! Dette var jo ikke en veldig seriøs test, under en ekte mental test så skal fører være helt nøytral, skal ikke gi hunden noen kommandoer (sånn har jeg forstått det som hvertfall), ting skjer litt annerledes enn her. du kan gå inn HER for å lese mer om MH.
Det datt bokstaveligtalt vann ned, så jeg var godt pakket inn og ble likevel gjennomvåt! Beklager dårlig filming med mobil, men pga været ville jeg ikke ta med speilrefleksen!

Momentene vi gikk igjennom var 

1. Kontaktvillighet
2. Lekelyst
3. Overaskelse
4. Spøkelser

del 1

Del 2

Med min neste hund skal jeg gå igjennom mentalbeskrivelse av hund (MH) og funkjsonsanalyse :) Det var gøy å få se noen av momentene i går og få høre litt om testen.

Selvom en hund ikke får toppscore på denne testen, at den f.eks ikke avreagerer bra eller skvetter veldig så betyr ikke det at hunden er dårlig. Noen mener at man burde trene hunden til testen for at den ikke skal reagere. Men det er jo meningen at hunden skal reagere, dette er på en måte en test for å se hvordan hunden reagerer, for å se på instinkter, om den går etter rasebeskrivelsen osv. Jeg tror det er ved 18 måneder en hund skal testes, blir den stort eldre enn det så reagerer den på erfaring. Vi fikk se en 9 år gammel Rottweiler/Boxer ta testen og man så veldig tydelig at han reagerte av erfaring ;)


Har du tatt eller skal ta MH test med din hund?                - Bjeffes 

3 kommentarer

Tine B. Løkthaug

17.03.2013 kl.20:51

aldri tatt :) hørtes spennende ut :)

Trine

22.03.2013 kl.02:09

Veldig flott blogg! Har du lyst å delta i en konk hvor du kan vinne en ferie reise til Amsterdam for to personer? :D Klikk på lenken min å delta nå <3 !!!

Elise,Nikita & Lukas

26.03.2013 kl.08:49

Det ser veldig spennende ut :) kunne tenkt å ta det selv med Lukas :)

Skriv en ny kommentar

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits