Shiwawa

neeeeida, bare tuller :D Chihuahua selvfølgelig! Jadda, jeg passer et stykk liten Tia som er litt over året (?). Egentlig en ganske fin chihuahua, hun er kjemepe glad i alle mennesker, men ikke særlig godt sosialisert med større hunder. Bjeffer og er veldig usikker på dem, men det tok 2 dager her, så sover Lexie og Tia faktisk sammen :)
Tar litt lenger tid på tur med tassen, stakkarn har jo ikke akkurat de lengste bena, men hun dilter etter. Hun er faktisk ganske søt også!
Denne jenta her er virkelig helt ekstremt vanskelig å ta bilder av, for hun har ikke stor forståelse av "bli" og skal helst virre rundt beina mine for å få kos. Så med mindre hund er ekstremt sliten eller sover, så blir det ikke særlig gode bilder. 
Øverste bilde her tok jeg gjennom vinduet, fokuset er langt ifra på riktig sted og sekundet etter var hun rett under vinduet.

Jææææ... Ikke særlig fornøyd med bildene mine fortiden, blitt litt vel slurvete :p

Menne disse to begynner å bli ganske gode venner og bare trusler ved siden av hverandre. Lexie har skjønt at dette er ikke noe lekekamerat. Så Lexie bare chillern rundt henne og det er ganske deilig å se at hun for en gangs skyld tilpasser seg en annen hund. Sånn her ligger de aleine ut på dagtid og jeg sitter inne å leser. Ikke noe spetakkel :)
Det tok heller ikke særlig lang tid før Tia forstod at jeg absolutt ikke aksepterer bjeffing og knurring på bikkjer som kommer og går til og med 200 m unna, så nå boffer hun bare smått når vi går rett forbi en anne hund på et gangfelt, og det kan jeg godta! For det kan faktisk være truende, men ikke fæsærn om den er truende 200 m unna og den går vekk fra oss :p

For å være helt ærlig så syntes jeg rasen er bare tull, for jeg ser på hund som en som jobber for eiers ønske. Lexie trekker meg, trekker papp og flasker til butikken og søppeldynga, bærer ting i kløven, hun beskytter meg, holder føttene mine varme på vintern, jeg tar ulla hennes og spinner, tvinner og strikker til noe nyttig. Vi trener lydighet på konkuranse nivå, trener på å åpne og lukke dører, skuffer, kjøleskap, hente ting, dra av dyna osv. 
Men det eneste jeg ser på Chihuahua'n som er en trøst, kos og ekstremt varsleinstinkt. Og jeg personelig ser ikke grunnen til å betale 15-30 tusen for noe sånt no som i tillegg kommer med mange helseproblemer, får ikke puste, mange har for lang tunge, patella, skikkelige tannproblemer, muligheter for at skallen ikke lukkes, øyeproblemer, og ikke minst veldig lett å tråkke på. Man blir jo så nervøs og overbeskyttende O.o
Men men, folk får gjøre som dem vil. For all del, de er søte ;) 

Hva syntes du om Chihuahua?           - Bjeffes

7 kommentarer

powderdog

11.04.2013 kl.07:54

Chihuahua er abselutt ikke rasen for meg. De bjeffer noe helt sinnsykt på alt mulig! Jeg har to chihuahuaer som nabolaget og hver gang jeg går forbi huset bjeffer de ut av vinduet. Med en gang de ser en hund, en katt, en mus eller noe som helst annet, bjeffer de. Den skjærende bjeffingen i ørene er rett og slett ekkelt å høre på.

I tillegg til det kan ikke de brukes til noe, og bare de snubler eller faller brekker de ett eller annet...

hundene i mitt liv

11.04.2013 kl.14:22

powderdog: er varselhunder vet ;p Men ja, er slitsomt. Heldigvis så trenger det ikke være sånn da, denne Chihuahua'n bjeffer minimalt fra før av, og når har det blitt mye, mye mindre ;p
hehe, ja.
Jeg er nok litt motsatt her! Kunne aldri hatt chihuahua selv, men er jo hunder de også. Kommer helt an på eier hvordan hunden blir, i mine øyner, både angående bjeffing, om man bruker hun til noe osv. To ulike eiere kan utgjøre forskjellen mellom en bjeffemaskin i veske og en agilityvinner. De KAN brukes til veldig mye også de, men veldig mange som har rasen gjør jo dessverre ikke det da og ender opp som "typiske" chihuahuaer. En større hund som f.eks. samojed kan man jo bruke til mye annet/"mer", men det kommer jo helt an på interessert og livsstil over hva man ønsker. Jeg er sikker på at en chihuahua kan være akkurat like bra for noen, som en samojed kan være for meg:) Vet ikke helt hva du mener med å jobbe for eiers ønske, men all atferd er jo egoistisk da (hunden gjør det fordi DEN vinner på det).

Kan jeg spørre hva du gjør for at hun har skjønt at du ikke aksepterer bjeffing?:) Kunne trengt noen råd fra "et sted utenfor" bobla:p

Linda Svendsen

11.04.2013 kl.21:10

Søt da. Kusina mi har også chihuahua, bittelita! Er nok ikke noe hund for meg heller akkurat og føler ikke de kan brukes til så altfor mye, men det er jo litt hva man gjør det til selv. Noen andre jeg kjenner har en chihuahua som er med på fjellturer og alt som er, mens kusina min er mer som en typisk chihuahua, litt veldig bortskjemt og kun brukt til kos så langt, og tror ikke det endrer seg med det første - hehe. Er hunder de også, men absolutt ikke for alle. Hver sin smak :)

silje

15.04.2013 kl.14:53

Er gøy å passe hunder. Lærerikt er det også ;)

Det om rasen kan jeg ikke si så mye om.

Det er små søte hunder om eieren gidder å lære de noe. Hehe de kan jo ikke brukes til så mye av bæring å sånn nei. Men agillity og lydighet kan de brukes til ;)

Tina Marita

17.04.2013 kl.13:44

Jeg eier selv en liten Chihuahua gutt, å han bjeffer ikke på alt og alle, fult husren av en alder av 4 måender. Å er kjempe snill heletiden, så er ikke noe ille med Chier.

Forresten så skjenner jeg Borghild og Kjetil godt, har bod hos dem, å Borghild er en veldig god veninne av min mor, så morro å se at du har valp fra dem. :)

Ida C West

30.04.2013 kl.22:14

Jeg synes egentlig man skal ha hund fordi man har ett oppriktig ønske om å dele livet med den, som en bestekompis. Alt dette med å arbeide med dem og å drive på på konkurranse nivå som du snakker om, er for meg noe som kommer utenom eller i tillegg, og jeg ser ikke på det som like viktig. Det viktigste for meg er rett og slett at man finner en hund man kan elske. Derfor er alle hunderaser like bra for meg. En chihuahua funker like godt som bestekompis som en border collie, og er derfor også likeverdig som hund. Selvfølgelig, vil man ha en brukshund, så kjøper man en, men vil man ha en selvskapshund i steden så kjøper man det. De er jo uansett likeverdige. Selv om den fysisk ikke kan gjøre like mye. En samojed er ikke mer verdt enn en chihuahua fordi den kan gjøre mer fysisk. Det blir jo det samme som å si at en idrettsutøver på OL nivå er mer verdt som menneske enn deg. :p

Skriv en ny kommentar

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits