Blogg

Shiwawa

neeeeida, bare tuller :D Chihuahua selvfølgelig! Jadda, jeg passer et stykk liten Tia som er litt over året (?). Egentlig en ganske fin chihuahua, hun er kjemepe glad i alle mennesker, men ikke særlig godt sosialisert med større hunder. Bjeffer og er veldig usikker på dem, men det tok 2 dager her, så sover Lexie og Tia faktisk sammen :)
Tar litt lenger tid på tur med tassen, stakkarn har jo ikke akkurat de lengste bena, men hun dilter etter. Hun er faktisk ganske søt også!
Denne jenta her er virkelig helt ekstremt vanskelig å ta bilder av, for hun har ikke stor forståelse av "bli" og skal helst virre rundt beina mine for å få kos. Så med mindre hund er ekstremt sliten eller sover, så blir det ikke særlig gode bilder. 
Øverste bilde her tok jeg gjennom vinduet, fokuset er langt ifra på riktig sted og sekundet etter var hun rett under vinduet.

Jææææ... Ikke særlig fornøyd med bildene mine fortiden, blitt litt vel slurvete :p

Menne disse to begynner å bli ganske gode venner og bare trusler ved siden av hverandre. Lexie har skjønt at dette er ikke noe lekekamerat. Så Lexie bare chillern rundt henne og det er ganske deilig å se at hun for en gangs skyld tilpasser seg en annen hund. Sånn her ligger de aleine ut på dagtid og jeg sitter inne å leser. Ikke noe spetakkel :)
Det tok heller ikke særlig lang tid før Tia forstod at jeg absolutt ikke aksepterer bjeffing og knurring på bikkjer som kommer og går til og med 200 m unna, så nå boffer hun bare smått når vi går rett forbi en anne hund på et gangfelt, og det kan jeg godta! For det kan faktisk være truende, men ikke fæsærn om den er truende 200 m unna og den går vekk fra oss :p

For å være helt ærlig så syntes jeg rasen er bare tull, for jeg ser på hund som en som jobber for eiers ønske. Lexie trekker meg, trekker papp og flasker til butikken og søppeldynga, bærer ting i kløven, hun beskytter meg, holder føttene mine varme på vintern, jeg tar ulla hennes og spinner, tvinner og strikker til noe nyttig. Vi trener lydighet på konkuranse nivå, trener på å åpne og lukke dører, skuffer, kjøleskap, hente ting, dra av dyna osv. 
Men det eneste jeg ser på Chihuahua'n som er en trøst, kos og ekstremt varsleinstinkt. Og jeg personelig ser ikke grunnen til å betale 15-30 tusen for noe sånt no som i tillegg kommer med mange helseproblemer, får ikke puste, mange har for lang tunge, patella, skikkelige tannproblemer, muligheter for at skallen ikke lukkes, øyeproblemer, og ikke minst veldig lett å tråkke på. Man blir jo så nervøs og overbeskyttende O.o
Men men, folk får gjøre som dem vil. For all del, de er søte ;) 

Hva syntes du om Chihuahua?           - Bjeffes

skitur (video)

Snøen smelter som bare det her, men jeg er så sta at jeg fant meg et spor i skogen hvor vi kunne gå litt på ski. Måtte tråkke over noen vanndammer på veien, noe Ella ikke helt tåler....hehe. Men ellers en fantastisk tur i påskeværet. Når solen steiker sånn som det gjorde i går, så blir Lexie veldig fort sliten og varm. Er ikke like mye futt i verken henne eller meg da, som når det er skyet eller regner ;p Men men her er en liten filmsnutt fra hjemturen :)Ella er egentlig en skvetten liten reddhare. Kjempe redd for alt som lager lyd bak henne, som f.eks hvis vi slipper kobbelet på bakken så får hun noja.. På skituren så bare ignorerte jeg henne helt til hun begynte å trekke på og da roste jeg. Så endelig slapper hun av i trekksela og heller nyter solen og vinden ^^

Har dere gått noe på ski a folkens? :D

 

            - Bjeffes 

MH, mentalbeskrivelse av hund (video)

Jeg har helt glemt å legge ut dette innlegget! Men men, bedre sent enn aldri!
Det var en av kurshelgene i høst (instruktørkurset), vi skulle ha om MH test og fikk dermed ta med egne hunder og teste dem:) Det var utrolig gøy og interessant å få høre hva alle andre så og hvordan Lexie avreagerer på ting. Hvor mentalt sterk hun er i den og den situasjonen! Dette var jo ikke en veldig seriøs test, under en ekte mental test så skal fører være helt nøytral, skal ikke gi hunden noen kommandoer (sånn har jeg forstått det som hvertfall), ting skjer litt annerledes enn her. du kan gå inn HER for å lese mer om MH.
Det datt bokstaveligtalt vann ned, så jeg var godt pakket inn og ble likevel gjennomvåt! Beklager dårlig filming med mobil, men pga været ville jeg ikke ta med speilrefleksen!

Momentene vi gikk igjennom var 

1. Kontaktvillighet
2. Lekelyst
3. Overaskelse
4. Spøkelser

del 1

Del 2

Med min neste hund skal jeg gå igjennom mentalbeskrivelse av hund (MH) og funkjsonsanalyse :) Det var gøy å få se noen av momentene i går og få høre litt om testen.

Selvom en hund ikke får toppscore på denne testen, at den f.eks ikke avreagerer bra eller skvetter veldig så betyr ikke det at hunden er dårlig. Noen mener at man burde trene hunden til testen for at den ikke skal reagere. Men det er jo meningen at hunden skal reagere, dette er på en måte en test for å se hvordan hunden reagerer, for å se på instinkter, om den går etter rasebeskrivelsen osv. Jeg tror det er ved 18 måneder en hund skal testes, blir den stort eldre enn det så reagerer den på erfaring. Vi fikk se en 9 år gammel Rottweiler/Boxer ta testen og man så veldig tydelig at han reagerte av erfaring ;)


Har du tatt eller skal ta MH test med din hund?                - Bjeffes 

3 løpetisper, 2 vanlige og 1 tørr

Hehe, jaddaasann! Både Lexie og Ella har løpetid, uheldigvis (?) har Ella tørr løpetid. Jeg syntes personelig at det er slitsomt, for det er litt vanskeligere å oppdage. Også passer jeg en Eng. Staffe /Labrador tispe på 10 måneder som har sin første løpetid. Alle hundene er adskilt når jeg ikke er tilstedet, jeg tar ingen sjanser uannsett løpetid eller ei, her skal det ikke bli noen skader uten at jeg har noe å si først ;)


Er ikke vant med å ta bilder av svarte hunder, så jeg tester litt med forskjellig redigering :)
Vakringen min <3

Jeg er så vant med at Lexie er den ekstremt lekne, irriterende og innpåslitne jenta, så det er ganske rart å se hun i en situasjon hvor hun nesten ikke leker og bare demper i vei. Hun har enda ikke sakt i fra med lyd eller særlig "aggresjon". Hun bare slikker seg, snur hodet, løfter hodet og leppa osvosv. Veldig spennende å se på, hvertfall siden jeg ikke er vant med å se sånt på min egen hund :)

Lexie får smake egen medisin!!! 

BOOOM


Hahaha,Jeg skulle hatt dette på film, for dette øyeblikket var helt ubeskrivelig! Lexie bare sto der å så på, mens Sara løp sidlengs rundt henne med det blikket der!

Sara er litt vakker hun også da :)Noen andre enn oss som har huset fullt av løpetid?             - Bjeffes

Crufts og pass av Dennis :)

noen andre enn meg som følger med på Crufts? :D Jeg blir skikkelig inspirert og motivert til å trene lydighet!!!!! Vi passer også vakre Dennusen til Anette, stakkars gutten. Han har det ikke så greit nå, Lexie fikk nemlig løpetid i går, noe hun ikke skulle fått før om ca en måned, men jeg vil tro hun retter seg etter den andre tispen i huset mitt! Jaja, heldigvis så skal vi hjem i morgen, så de begge to kan slappe av igjen :)


            - Bjeffes 

Svergie tur

Jeg stikker til Gøteborg i dag, og kobler alt av hund vekk, Lexie settes bort til bestevenninnen min og dermed ikke noe blogging før tirsdag igjen :)
(Bilde fra i sommer <3)


Ha en finfin helg folkens :D 
                - Bjeffes

Video: Lexie trekker meg

En liten snutt fra gårdsdagens trekktur på mini ski. Jeg er ikke helt stødig på disse enda, og på det ene punkte så var jeg litt for eplekjekk og trudde jeg skulle komme meg over de små steinene, men endte opp med et stort skrubbsår på leggen... Jaja. Jeg er fornøyd med trekkinga til Lexie! Vi har nemlig ikke trent særlig på at hun skal trekke forran, vi går som regel å trekker noe ved siden av hverandre. Men etter 3 turer på langrenn og en lederhund-husky med på den ene turen, så har hun skjønt det :) Jeg er litt dum og bruker noen kommandoer som "her", som gjør henne litt forvirret og tar kontakt med meg. *skamme seg julie*, men ellers går det ganske bra!

 

 

                 - Bjeffes

siste innkjøp og hundeinstruktør eksamen del 2

Har blitt en god del nytt siden sist ja, da blir det litt mye nå og sånn går det når jeg er teit og ikke tar meg tid til dette!
Har kjøpt verdens mest fantastiske trekksele fra Non-stop, nemlig Combined trekksele, denne er med mulighet for å trekke pulk, perfekt for oss! Jeg fikk den meget billig av en venn, men den selges i veldig mange dyrebutikker og hos flere dyrleger :) De er litt stivere enn andre trekkseler så jeg vil annbefale å prøve før man i såfall bestiller eller kjøper :)


Snow sokkene til Non-stopp, de er jeg også veldig fornøyd, hadde ikke trodd at de skulle vare så lenge som de gjør :) Brukt de på 5 lange trekk med langrenn turer, 3 trekk av pulk/kjetting og 4 joggeturer, er ikke litt slitt engang :D Fornøyd kjøper!


Masse Natures:Menu godbiter fra Alpha Dog, aldri hvert borti så gode godbiter! 


Trekk belte og kjøre strikk fra Breeders


Noen uker etter at jeg hadde kjøpt breeders, så fikk jeg denne fra en venninne, den er sykt digg + at jeg digger kamuflasje ^^


Disse Grinz ballene er utrolig kule, kan legge godbiter inni også :) kjøpt hos alpha dog .


Jeg går jo som sagt hundeinstruktør utdannelsen hos Oslo Hundeskole  (Geir Marring), så måtte jo skaffe meg denne :) Har ikke fått lest den enda da.


Kan virkelig ikke få nok av reflekser og lys! Kjøpt i nærmeste dyrebutikk :)

Tok første eksamen (teori) for litt over 1 uke siden, tror og håper det gikk bra :)

I morgen skal jeg få laget et snutt film av Lexie som trekker meg på mini ski :D
                - Bjeffes

Trekk og WP bilder

Nå om vintern blir det veldig mye trening på både meg og lexie. Som oftest så trekker jeg også kjetting eller dekk etter meg når Lexie gjør det, eller så har jeg det hengende over nakken. 


Flinke jenta mi :D Når vi går lang tur med vekt (nå 9 kg) så går vi 5-8 km, samtidig trener jeg stå og ligg innimellom på turen.I morgen er det tidlig opp igjen å ha foredrag om tjenestehunder og få se dem trene, SPENNENDE!!!
Håper dere får en finfin søndag!                - Bjeffes 

Bilderas fra julen

Lite blogging fører hvertfall til en god del bilder på en gang! I romjulen var vi med noen i familien som har en Goldendoodle ved navn Lucky, på 7 måneder. Er spent på hvordan har blir som voksen :) I tillegg har eldste datteren en liten Havanais hanne på 3,6 år, Figo.  Det kommer nok et par slike bilderas fremover :)

Du er virkelig vakker, lille venn!

Er så herlig å se Oscar (10 år) trene hund. Så mye glede, så morsomt og ikke minst Lexie er jo så lydig med han, gjør alt han ber om!!! *stolt*

For å si det sånn da... Så er det ikke så veldig lett å se Lexie på vintern!

Taste my speed, doodle!!!!


Lille Figo ^^Nå bærer det snart avgårde på instruktørkurs helg, håper dere skal ha det like spennende og morsmt som meg i helgen :D

GOD HELG!

 


            - Bjeffes 

Skrivesperre, god jul og ut på tur ;)

Jeg har hatt skikkelig skrivesperre i det siste og det jeg faktisk har greid å skrive på har hvert lekser, så har holdt den lille motivasjonen til det. Men god jul og godt nyttår a folkens! :D håpee både dere og hundene får det fint både i julen og på nyttårsaften :) pass på at hunden ikke får i seg noe den ikke skal ha, feks julepynt og bånd ;)

Gikk tur med godtfolket vårt i dag da, fra frognerseteren til tryvann og videre til holdeplassen før frognerseter igjen :) en utrolig fin tur altså
-Bjeffes

solen tittet frem

Så da fikk vi tatt noen bilder i dag også :) 

I morgen har søss og jeg tenkt oss ut på tur sammen, Lexie skal kløve om hun er i from til det og jeg skal observe litt i forhold til Ellas redsel for bein. Altså når vi går i bånd så vil hun være lengst mulig unna beina, når biler kommer prøver vi å få hun inn til oss og deretter ser det ut som om vi skal drepe henne :p Så jeg må prøve å finne en annen løsning en godbiter, for hun blir så engstelig at hun vil ikke ha godbiter. Da skjønner man hvor stor frykten er :/

Hva skal dere i morgen?            - Bjeffes

ut på tur aldri sur :)

For en liten stund siden var vi på en skikkelig photo tur, men jeg har helt glemt å legge de ut her! Så her blir det et lite ras :D

<3

Vakre dronningen!

"Sa du no?"


Til skeptiske lesere, hun ligger ikke å tygger på pinnen, svelger ikke masse splinter, hun kaster den mer rundt seg og "dreper" den med filleristing :D

 


              - Bjeffes

julekalendere

Visste dere at både canis , Hunden og Royal Canin har julekalender på nett? :)

Bilde er fra julen 2010 :D

God jul alle sammen! (selvom julestemningen ikke er hos meg enda..)               - Bjeffes 

Det blir ikke valp + spørsmål.

Det som var en red merle tispe, viste seg å være en "joker". Det er en hannhund. Så da får vi vente på et annet kull :) Får håpe det blir flere tisper i neste kull!


Over til weightpulling treningen vår. Jeg har filmet litt sånn "step by step" aktig, av hvordan vi har gått fram i weightpulling. Er det noen som er interesserte i at jeg skal sette det sammen og legge det ut her? Så kan man se litt hvordan man selv kan gå fram på en bra måte, uten å påføre hunden skade :) ???

 

                       - Bjeffes

Dogs4all, innkjøp

Jeg vant jo 5000,- kroner for å bruke på dogs4all. Bare ved å foreslå å vise frem Weight pulling som en aktivitet. wuhuu
 
Det resulterte da i dette :D

Produkter fra  http://starmarkacademy.com/ , http://www.nina-ottosson.com/ , http://www.sportshund-norge.no/ , www.gaupa.no , Dalsgård snacks, og masse mer :d Jeg kommer til å legge ut en produktannmeldelse på flere av tingene etterhvert ;D

Var du på dogs4all? Fikk du handlet noe?


               - Bjeffes

Da er valpene født!!!!

IIIK!! Først må jeg bare si at jeg ikke har pratet så mye om dette på bloggen pga at det er vleidg usikkert om jeg får valp eller ei. Det kommer an på om jeg har tid akkurat da ift jobb, sted og bo osv :) Og i tillegg kom det bare en red merle tispe, og det er 2 stykker som står på venteliste etter red merle tispe, så vi får se! Men dette er et kull etter en helt fantastisk kombinasjon av den flotte Tjekkiske red tri hannen Day og red merle tispa Candy. Det ble 4 hanner og 2 tisper.

Dette er av en kombinasjon som jeg syntes virker veldig spennende! Det er kenne Twinspired foresten ;)

Dere får krysse fingrene for meg :D

 

                   - Bjeffes

Ella maser konstant.

Det har dukket opp et lite problem med min søsters hund Ella. Hun gir veldig mange forskjellig signaler så jeg har litt problemer med å forstå henne. Men jeg skal gi dere problemene.

Før fikk Ella være i sofaen og sengen, men ettersom at vi fant ut at hun har fått gener fra Engelsk Settern og røyter store deler av året, så prøvde de og vende dette av. Er ikke like lett å forstå det gitt. Det har blitt mange forandringer på kort tid. Når Ella vokste opp så var min søster hjemme og hun hadde hoved ansvaret. Så fikk hun seg jobb og Ella var ofte med Lexie og meg på dagtid. Så hadde dem fullt ansvar sammen ( søster C og kjæreste E ). C ble gravid igjen i sommer og er nå 6 måneder på vei, det har igjen gjort endring. C lå på soverommet hele tiden de første månedene og orket ikke å være særlig mye rundt Ella eller noen andre. E fikk da fullt ansvar og Ella ble forvirret, masete osv. Nå er C oppegående, men E står opp, lufte og gir mat. Han har stort sett ansvaret for tur og trim, C går også innimellom da. 
Når E kommer hjem sånn i 20:00 tiden så skjer den samme regla hver gang. Ella legger først hodet sitt på fanget hans og tigger, så gjesper hun halveis med lyd, vifter med halen og hopper opp på han, deretter kommer halvt gjesp med lyd igjen. Sånn kan hun stå lenge og til slutt orker ikke E og overse, men ber hun gå å legge seg. Selvom hun har fått tur så fortsetter dette her. Er ofte jeg er der inne, hun kommer bort, legger hodet på fanget mitt, gjesper halvt med lyd og blir stående.  Hender det er slikking rundt munn også. Også ser hun ikke direkte på meg når hun har hodet på fanget mitt, men ser helst rett forbi. Opptil flere ganger om dagen så reiser hun seg opp fra sengen sin, strekker seg, gjesper halvt med lyd, ser tiggende bort på C og gjseper halvt med lyd, mens hun snur hodet vekk og logrer.
Hun vil ha kos og oppmerksomhet for noe, men demper. Demper hun meg? Demper hun seg selv? Bruker hun signalene sine feil?


Mitt tips:
 1. Bare overse henne til hun går å legger seg i sengen sin.
2. Putt inn noen søksoppg i hverdagen, gå spor i skogen innimellom.
3. Sett sengen  rett ved sofaen så hun føler at hun er sammen med dere og kanskje ikke har like stort behov for å hele tiden søke bort til dere. 

Har dere noen andre tips eller forklaring på dette? :)

 

                   - Bjeffes 

Når fremmede roper på hunden din.....

Dette er så ufattelig irriterende og det skjer HELE tiden.... Er ikke rasistisk ment, men det er spesielt utlendinger eller turister som gjør dette. I dag har det hent utrolig mange ganger, først trente jeg på "gå pent" løs på noen sideveier i oslo hvor det ikke går så mange. Da er det noen russere som lager trudemunn lyder og hopper i glede. Så har jeg dårlig tid for å rekke bussen og da er det noen engelskmenn som roper på henne. Og når jeg endelig har kommet meg om bord på båten, Lexie er døds sliten, hun ligger langflat på gulvet og prøver å sove, så er det søren meg noen som står 4 meter unna henne og plystrert på henne... Dette er bare noen av tifellene som skjedde i dag. Jeg blir så frustrert, la bikkja mi være i fred! 

Mimrer til tider når min mor bodde på Oppegård! 

Plages du også av dette?


                - Bjeffes 

tur med Eurasieren Conrad

I går var vi på tur med min kompis David, familien hans har nylig tatt over denne vakre Eurasier hannen på 7 år :)

Jeg driver å tester ett nytt redigeringsprogram, så er litt mørke bilder og bittelitt forskjellige :)

Guttaboyz

Det under her ble yndlingsbildet mitt :)

Closeups er alltid like gøy :) Ikke like lett med Conrad da han lett mister "konsentrasjonen" på godbiten.

Likte det under her også skikkelig godt :)


Brukte 50 mm min i går til en forandring :)                         - Bjeffes

Hund på kafeen

Her på Nesodden har vi et utrolig bra tilbud for ungdommer fra 15 og opp til noen å 20. Det er en stor ungdomskafee med filmstue og billijard oppe, kjøkken med skikkelig kaffemaskin og middag serveres nede, der er det også flere sofakroker hvor det spilles kort osv, og en scene med trommesett, keyboard og gode mikrofoner hvor det stadigvekk holdes konserter! I kjelleren kan kunstnere komme å male og tegne så mye de vil :) Jeg er veldig ofte der på dagene det er åpent, mandag, onsdag og torsdag. Hvorfor jeg snakker om dette er fordi at Lexie er veldig ofte med, så mye av tidens hennes går på å være rundt ungdommer med kafeens hund Bongo :D
Dette er da Border Terrieren Bongo eller Bord Terje som han også heter ;D Han er kafeens terapihund! (mobilbilder for the win!)Når folk går vekk fra sofaen, da smyger Lexie seg opp og sovner ^^
Jeg vil skryte på meg at Lexie er ganske flink med mennesker, hun kan bli litt vel overivrig når det gjelder å møte Runa, Stian og andre personer vi ofte er med. Men hun er generelt ganske rolig rundt mennesker. Har møtt på flere som har hvert redde for hunder og har overgått frykten sin med Lexie :D Flinke jenta!

Er du ofte på steder hvor det er mange mennesker? Hvordan tar hunden din det?

 

             - Bjeffes

Nye innkjøp

Jeg hadde en tilgodelapp som holdt på å gå ut, så da kjøpte jeg omega3 950cl og motivasjonspite/bitepute!

Endelig har jeg fått kjøpt meg en myk bitepute! Jeg har noen hardere som jeg fikk veldig billig, meb Lexie må jo ha noe mykere å trenes på;) er ikke sikkert hun noen gang vil bite på de harde jeg har, men det var verdt å kjøpe de fordet. Tror keg la ut typp 10 kr stykke :p
Så i morgen skal biteputen bli brukt på trening:) kan hende jeg får filmet, er litt usikker på været.

Har du kjøpt noe nytt i det siste?


- Bjeffes

Samojedtreff på Skraperudtjern! (bilderas)

I går var vi på Samojedtreff igjen! Denne gangen kom det bare 4 voksne tisper, men vi stor koste oss vi:D

Det var Eurasiertreff når vi kom dit, så vi lekte like gjerne med slekten vår også ;)

Se på fjeset daa :(

Hunden til høyre er faktisk en voksen hund, men etter at hun hadde kull så mistet hun veldig mye av pelsen! Ser jo nesten ut som om hun er søsteren til valpen på 4mnd ved siden av :p


Her ser man stor forskjell på 4 veldig forskjellige Samojeder! Maja, Lexie, Kaisa oig Lulu (Lulu er fra samme oppdrett som Lexie, bare halvåret yngre;))

En møkkete Samojed er en lykkelig Samojed :D
Kaisa og Lexie danset litt :DSer neste ut som om Maja bak er speilbildet til Lexie ;D


En super fin dag på Skraperudtjærn :D Neste gang blir det mest sannsynelig en lang tur!

 


             - Bjeffes

Utstilling resultater :D

Nå har jeg endelig tatt meg tid til bloggen! Det gikk ganske bra på Letohallen! Vi var med Thea med sin søte lille Tibbe ved navn Miu, hun tok bildene av Samojedringen bildene :)

Vi møtte også på neste oppdretter med 4 av hennes flotte hunder :D Det var veldig hyggelig!

Her er Lexie's oppdretter med Jarod og ved siden av er onkelen til Lexie!

Miu <3

Her kommer vi med opdretter ved siden av som handler hunden Roxie. Vi ble nummer 2, fikk very good med god kritikk:) 
Dommeren var Vera Hubenthal.
"Bra str. Feminint hode, men øyne og pigment kunne hvert mørkere. 
Bra hals.
God kropp.
Skulder og overarm kunne vært noe bedre tilbakelagt.
Normalt vinklet.
Beveger seg bra. Pels OK.
UTMERKET temprament!"
Jeg er fornøyd :DDeretter stilte jeg Roxie i oppdretterklassen, det skjedde litt sånn plutselig og jeg hadde så vidt hilst på henne. Men men, det gikk ganske bra :)
De endte opp med: Exellent HP 1pl, BIS2!! 


Så var det thea sin tur til å stille, Miu endte på andre plass hun også, men jeg husker ikke helt hva resultatet var!Alt i alt en super dag med mange kjente å prate med :D


          - Bjeffes

Utstillings stell og sterkere tilbake neste uke;)

De siste ukene har gått ekstremt fort og det har skjedd sykt mye, bloggen har blitt glemt! Men vi kommer definitivt sterkere tilbake etter helgen!
Vi skal på utstilling på lørdag, gru gleder meg! Om vi får bra nok (Very good eller Exellent) så skal vi stille i oppdretterklassen :o Jippi! Blir spennende å møte oppdretter igjen og høre hva dem syntes om Lexie og selvfølgelig høre hva dommern har å si om hu! Gisp!

Bruker rundt4-5 timer på å bli ferdig med dusj og tørk/føning... Etter at jeg har tørket henne litt med håndkle og føner henne, så deler pelsen seg sånn her.

Men hun på bli så tørr at pelsen deler seg sånn her :) Hvis ikke er hun ikke tørr!


Dere får ønske oss lykke til i morgen! :)

Hvor lang tid bruker du på å stelle hunden før utstilling?               - Bjeffes

Hjort til frokost

Faren til bestevenninnen min driver med jakt, for ca en uke siden kom han hjem med hjort. Så da har vi fått masse godt kjøtt, bein og slintrer! Så i dag ble det ordentlig hjortekjøtt på tallerkenen, det liker vi :D Lexie blir super iverig og detter ned på stumpen med en gang!!

Jeg har egentlig en video å vise dere, men youtube liker meg ikke, jeg må få dem til å like meg igjen, så får dere se den :)


-Bjeffes

fotoshoot med Cilje H. A. Moe

I dag har vi dratt rundt på kjente steder i Oslo og tatt bilder med Cilje, Denali, Eline og Elias. HER er facebook siden til Cilje :)
Lexie, Elias og Denali :D

Det var veldig gøy og vi fikk testet tålmodigheten våres! Jeg er ganske fornøyd med Lexie egentlig, hun var flink til å sitte i ro og vente på klarsignal, hente at hun løftet på stumpen nå Eline f.eks gikk bort for å be Elias om å sitte el. men ellers ganske bra :D flinke jenta!


Takk for en fin tur og fine bilder!!!            - Bjeffes

Morgen jogging!

Vi sto opp halv 6 i dag (05:30!!!!!!), fikk oss en god frokost begge to, lexie fikk rent reinstyr kjøtt og koste seg med det! Deretter kom vi oss ut på en forfriskende joggetur fra 06:05 til 06:50. Lexie er nok ikke den typen som er glad i å stå opp så tidlig og hvertfall ikke for å jogge:p hun hang nemlig langt bak meg mye av turen... Jeg har hun ofte løs når vi jogger og da pleier hun å være "på plass" hele tiden.
Nå sover hun godt i sengen min:p

Er hunden deres et A eller B "menneske"?


- Bjeffes

bæsj i senga!! Fy matmor!

Ja.... Kjempe kjekt! I går greide Lexie å få tak i en HEL meleksjokolade og spiste den opp..... Utover dagen var magen helt fin, det ble mye avføring, men helt fin. Samme i dag, helt fin, men mye avføring. klokken 4 tok jeg en laang tur med hundene også dro jeg bort for noen timer. Etter få timer hadde søss begge hundene ute og lekte litt, så fikk jeg en tlf om at det var bæsj og tiss i hytta.... Jette kuuul! Når jeg kommer hjem er HELE hundesengen full av bløt avføring og masse tiss.. Stakkars lille :( Hun har til og med prøvd å hjemme det med en av putene hennes. Heldigvis så var dette bare en midlertidig seng, så den gikk rett i søpla!! Nå er hytta til lufting og spraying av godlukt. Håper på å finne meg en fin seng på Dogs4All. 
Men nå vet jeg at jeg ikke kan ha mat på benken min, for bærta mi greier ikke motstå fristelsen :p

Er de ikke vakre? :D

Har noen av dere opplevd noe lignende? 

 

                  - Bjeffes

Tur rundt songsvann

I går var vi på tur rundt songsvann med Anette og Dennis! De er det forbanna lenge siden vi har sett, så det var veldig hyggelig med en tur igjen :D 


Goinger <3

Elsker det bildet her :D


Takk for en fantastisk tur :D               - Bjeffes
 

Samojedtreff på Skraperudtjern! (bilderas)

snooork.... Fy så slitne vi er! Vi var nemlig i oslo på Samojedtreff i går:D Kjempe gøy! Vi var tilsammen 9 hunder: 2 voksne hanner, 3 voksne tisper, 1 hannvalp og 3 tispevalper :) Den ene voksne hannhunden som heter Ajko viste seg å være Lexie sin halv lillebror på 1.6 år, denne karen her :

Samira

Ico og Etna

Lillian har ikke noe godt i hendene, lover!

Lexie og Ico

Ico, Samira og Lexie

Maja og Ajko

Samira og Arija

Ico


Akuti datt utti!

Ajko og Lexie. Sjekk utrykket hennes a!!!

Akuti og Samira... eller er det det? hehe

Samira

Akuti

Akuti og Etna :)

Lexie og Arija!

Kvinnfolka! Lexie, Arija og Maja.

Lexie gir bamseklem til Arija <3


Så kommer yndlingsbildene mine!
Lexie og Arija på nye eventyr. 


Lexie <3

Det var et kjempe flott treff og jeg håper det dukker like mange opp på neste :)

Tilslutt vil jeg si Hvil i fred til Cela, som desverre gikk bort i sommer! De var på tur på fjellet og skulle krysse en elv med Cela og Atar da strømmen var så sterk at de måtte slippe hundene. Alle kom seg over, men før eierne fikk kontroll på hundene igjen så fikk de snærten av noen sauer. Cela ble skutt og drept og Atar ble skadeskutt.
Så hvil i fred lille venn!
Cela, Arija og Maja :)


 

 

                  - Bjeffes

Utstillingstrening og stell

Den 27 Oktober skal vi stille på Letohallen.... Kribler i magen! Vi har trent litt her og der og er ganske fornøyd med hvor langt vi har kommet i forhold til der vi var!
Her er sånn ca før og etter stell bildet :) Vakre jenta mi <3

På det øverste bildet ser du at pelsen deler seg veldig, spesielt på brystet og halen. Men nå har vi børstet igjennom alle tover og floker :)

Dette har vi brukt i dag. Den helt øverst til høyre har jeg vel strengt tatt ikke brukt på Lexie, men Ella. Den er så kjekk på å få bort alle små håra hennes.

Også har vi jo trent litt utstilling. 

over her så står hun ikke så fint med bakbeina, men på bildet under her er jeg veldig fornøyd med stillingen :D


Selvom matmor har slitt lenge med å børste så møkker vi oss til med litt lek :D

God jentene <3

                     - Bjeffes

02.10.2012

I går var vi på den faste skogsturen vår, som vi tar noen ganger i uken. Denne gange tok vi med ball, trente litt innkalling og bli. Alt i alt en flott tur med beste jenta mi!Vakre jenta mi er flink å ligge helt rolig mens jeg går å tar bilder av noen fugler 20-30 meter unna!


Jeg liker høsten <3                 - Bjeffes

Ideologi, en trosretning?

Mange velger seg jo en måte å trene på, hundeholdet er sånn og sånn fordi den boken sier det og sånn skal det være. F.eks. klikkertrening eller Turid rugaas metoder, noen setter seg veldig fast ved spesielle metoder altså en ideologi og det blir veldig begrenset. På et eller annet tidspunkt så vil mest sannsyneligvis ikke denne ideologien fungere og da stangerer man. Også har man jo da denne "bibelen" som sier at sånn og sånn skal man gjøre og får skylapper på øynene. Man greier ikke ta i mot andre råd og metoder, ingenting annet er riktig. Sånn er det mange som er! 
Tro meg, jeg har sett dette flere ganger, personer som har nektet å prøve noe annet. Så har jeg spurt om å få låne hunden deres og teste en annen måte, så har det funket :p

Det blir som å si til en muslim at grisekjøtt er sunt! Jeg vil nå si at jeg ikke følger en spesifikk ideologi. Når jeg trener inn noe nytt med Lexie så bruker jeg klikker som en forsterker, men etter at hun har skjønt hva hun skal når vi da går videre med treningen så bruker jeg ikke klikkeren lenger. 
Jeg sier f.eks "nei" og jeg korrigerer henne i mange situasjoner. Mange vil si at dette er negativ trening. 
Jeg bruker noen av metodene til Turid Rugaas, men det er også mange av hennes metoder og teorier som er helt absurd for meg!
Også har vi Cæcar Milan som har mange metoder og teorier jeg ikke liker, men også noen gode teorier og metoder! Men han det er ofte han har en god teori også setter han en dårlig metode til det.... 

Er mange som har "hat" på personer fordi dem følger en spesifikk ideologi. Som Cæcar Milan da. I mine øyne så er han f.eks  en islamist, jeg hater ikke han for at han har en tro, men jeg missliker metodene han bruker og måten han lever livet sitt på. Men det er ikke god nok grunn for meg til å hate en person. Hadde jeg møtt han, så hadde jeg nok hatt mange spm om hvorfor han ikke heller prøver andre metoder osv osv, men det er litt som en trosretning! Hvis dere skjønner hvor jeg vil hen med dette?

( halvstrup)

Jeg prøver å ha et så positivt og behagelig liv som mulig med hundene mine,
men det er alltid noen som er uenig med deg, uansett hvilken vei du går. Jeg tenker litt sånn at hvis du ser at hunden søker eier med glede, trener med logrende hale og et smil om munn, hvis du ser at hundene er glade i eier, så har hundene det ganske bra! Du ser det som regel ganske tydelig hvis hunden absolutt ikke trives med eier. Her kan man jo også komme inn med en kommentar på at en hund som regel prøver å vise glede uansett fordi, fordi, fordi. Men hvis en hund hele tiden får kjeft,bank osv, så vil den ikke ha så jææævla høy intensitet og glede i å trene med eiern sin, å lystre. Du vil ikke se like stor glede :)
Du vil ikke greie å få et kjempe bra samspill om hunden bare har negative opplevelser med deg, det må en god del positive til også. Jeg sier heller ikke at det skal negative opplevelser til i et hundehold, men det skjer! Det er ganske vanskelig å unngå negative opplevelser med oss mennesker. Vi har humørsvingninger, sinne og frustrasjon dukker opp hos oss alle :)
Mener nå jeg da hvertfall.
 


Har du tenkt over dette før?
 

 


                         - Bjeffes

Planer med neste valp.

Det er mye mulig at det blir en Aussie valp på meg til vintern, men fortsatt usikkert både i forhold til om det dukker opp riktig valp, om jeg har fast jobb og mange andre ting som surrer. Jeg har mange planer for denne stjerna!

Jeg har tenkt til å drive med:
Lydighet på konkuransenivå, altså LP. 
Utstilling
Ipo
Testes på sau (om det passer for oss, så fortsetter vi)
Trenes til å bli redningshund 
Weight pulling

(bildet er lånt av www.bingenbulldogs.com)

Om hun viser interesse for trekk, så har jeg da lyst til å trene henne i WP, men vi får se. Hadde hvert RÅTT å konkurrert i WP med en Aussie, ikke akkurat noe man ser hver dag ;D Jeg forventer ikke at hun skal bli redningshund, LP og ipo mester! Men jeg ønsker å trene henne til det :D Og jeg blir bare mer og mer interessert i Ipo, så det er noe jeg virkelig ønsker å gå kurs i med neste hund, mye mulig jeg starter med Lexie også :) 

Jeg skal gå kurs ofte med neste frøken, innen LP, spor og ipo osv. Men er usikker på hvem jeg vil ta kursene hos, vi bor jo på Nesodden så det må være rundt oslo området. Har hørt mye bra om canis ift LP


Hva slags planer har du for neste eller nåværende hund?                - Bjeffes 

Løpetid og trening

Nå har tutta fått løpetid igjen da... Så får vi se om det blir no innbilt svangerskap om noen måneder! Men over til treningen, det går for det meste i WP trening her i gården. Om vi går tur med kjetting, trener med dekk på fotballbanen eller at vi er på joggetur og dele et 7 kg dekk bak oss. Men vi trener også på å øke intensiteten under trening, altså at jeg leker mye med henne og roser henne for høy intensitet, jeg prøver å finne den beste belønning og foreløpig så virker det som om det er drakamp med en skinnfelle, noe som jeg syntes er LUKSUS!!!! Jeg elsker det, dette er det jeg har ønsket å få til med Lexie, å kunne belønne med en leke. Og nå øker jeg intensiteten på den og lager den til en belønning! Just gotta love it :D
Vi driver jo også med litt triksetrening innimellom for gøy! Nå går det i uling, skru av/på lyset og å sitte bamse :)


Hva trener dere på fortiden? Hva bruker dere som belønning?                          - Bjeffes 

En bra dag!

I dag har vi fått til MYE, noe som er kjempe deilig, motiverende og bare deilig! Startet dagen med å med å gå en rolig tur i skogen bak åsen her, bikkjene var løse og bare tuslet rundt meg. Når vi kom hjem fant jeg ut av at jeg skulle rydde hundeskuffen, vaske skåler og posjonere kjøtt. Faren til bestevenninnen min har vært på hjorte jakt, så han hadde en del kokt kjøtt og sener til overs :D vi er heldige!!!!
Så nå har jeg lagt noe av det til frys i mindre poser :)


Så måtte vi jo smake litt...


Rene og pene :D


Ganske deilig å få orden neddi her! Jeg har jo mye mer, en stor hageboks full av leker, seler, bånd, liner osv osv. 

Etter en ny tur hvor vi trente Weight Pulling, så dro jeg på hundeinstrultør kurs igjen. I dag hadde vi om ideologi og hundetrening. 
Mørketiden begynner jo å komme igjen, så jeg har kjøpt nytt kobbel fra Hurrta/m refleks på hele. Denne betalte jeg 249,- for og er ganske fornøyd altså!
Også er Lexie veldig glad i å tygge på pinner. for slike hunder så har Kong nå kommet med en leke som forhåpentligvis kan byttes ut med pinnen, som kan gi litt av den samme følelsen. Betalte 189,- for den :)


Håper dere har hatt en like god dag som meg :D                        - Bjeffes

 

nye innkjøp

Vi har endelig fått en stor, ryddig og flott dyrebutikk her jeg bor, så nå slipper jeg å reise i 40min! Jeg er fortsatt veldig usikker på hva jeg vil fôre med, foreløpig så har jeg ikke muligheten til å fôre med vom / kjøtt. Men siden vi har blitt ekstremt aktive, så trenger jeg fôr som gir henne nok næring og energi. Sam's field har en type som  er for høyenergi hunder også er det ikke korn i de, noe som er TOPPERS!. Det er ikke den vi ser på bildet her (siden de ikke hadde den i så liten pose), men jeg skal teste ut om hun liker det eller ikke :) Også kjøpte jeg 4 stk oksestrupe, en pakke med tyggebein for små hunder (Lexie liker de bedre enn de store) og et annet bein som jeg ikke helt vet hva er :p

Og siden jeg utforsker litt etter første kurshelg, så måtte jeg kjøpe to nye leker ^^ Dere får se på film!


Har du kjøpt noe nytt til hunden/e din/e i det siste? Hva da?
                          - Bjeffes

Utstillingstrening

Forrige uke dro vi til Frognerparken og møtte Thea med hennes flotte Tibetanske Spaniel Tipu! Vi fant en fin plass (et godt stykke fra hundehjørnet), og startet treningen. Lexie blir bare bedre og bedre, så jeg blir veldig motivert! Vi skal stille ut i oktober og november, den største grunnen til at vi skal stille er for at jeg skal bli vant med dette. For etterhvert skal jeg bli forvert for en Aussie valp og deretter stille den en del! Så jeg vil ha litt erfaring :) Men vi gjør dette også for å gjøre oppdretter glad og for morroskyld :)

Trøtt?Stiller dere hunden deres?
                             - Bjeffes

Instruktørutdannelsen!!

Beklager for at jeg ikke har blogget. Vært veldig opptatt med å lese til  først kurshelg og ikke minst trent mye utstilling og WP! Jeg skal blogge om både første kurshelg (som var helt fantastisk) og om utstillingstrening! Men nå er jeg så trøtt at dere bare skal få se den nye bibelen min på 1000 sider :) Den er faktisk ikke så tung å lese som jeg trodde, er på siden 146 allerede. Noe som jeg ikke hadde trodd om meg selv, siden jeg ikke er så veldig glad i å lese bøker :p
 

Har dere hatt en flott helg?

 

 

                                 - Bjeffes

Jeg har VUNNET gavekort på 5000 KRONER!!!

IIIIIIIIIIIIK!!!!!!!!! Jeg klarer ikke... vet liksom ikke..... nei! Hvor stor er oddsen for det liksom? Okei, jeg skal fortelle dere hvordan! I våres skrev Dogs4all at de trengte forslag på nye aktiviteter de kunne vise frem. Og Weightpulling er jo en relativt ny og spennende aktivitet for Norge. Så jeg foreslo WP og sa at NWPC (Norwegian weightpull club) sikkert gledelig ville delta. Jeg hadde egentlig ikke trodd at dem ville vise det frem, men men. Her om dagen fikk jeg en melding av Therese (http://www.positivhundetrening.no/) hvor hun lurte på hva hotmailadressen min var. Dagen etter hadde jeg en mail fra Dogs4all, leste hele og måtte lese en gang til, SJOKK GLEDE!!! tårene trillet også løp jeg til faren min og prikket han febrilskt på ryggen. det som kom ut av munnen min var bare "jejejejejje, iiiiiiiiiiiiiiiih jeg har.. vent litt.. har jeg? iiiiiiiiiiih JEG HAR VUNNET FEMTUSEN KRONER SOM JEG KAN BRUKE PÅ DOGS4ALL!!!!!!" herregud, hyper,glad,sjokkert julie i farta!!!!
Jeg gleder meg helt villt til å shoppe og til å se NWPC's framvisninger av deres flotte hunder :DHar du noen gang vunnet så mye penger eller en ting som du har stor interesse for?

                            - Bjeffes

DNA test

Nå har det kommet en måte du kan finne ut av hva hunden din er blanding av. Nemlig DNA test som du gjør selv. Jeg vet ikke helt om jeg ville brukt 600 kr på det her, nå er det jo lite sannsynelig at jeg skaffer meg blandingshund da og hvertfall en jeg ikke vet hva er blanding av.

Nå kan du finne ut hvilke raser din blandingshund består av!

Testen, som utføres av et av Nord Amerikas beste DNA-testing laboratorium, vil identifisere over 100 raser genetisk og finne hvilke raser som din hunds DNA består av.
DNA prøven tas enkelt, smertefritt ved å gni en steril testpinne på innsiden av hundes kinn og tar ca. ett minutt. Resultatene tar rundt 2 uker. "Hva mener du? Ville du testet ut dette?
 

 


                             - Bjeffes

ringtrening (VIDEO)

Som sagt så hadde vi ring trening i dag, noe som forsåvidt var vellykket til slutt :) Vi er ikke klare enda, for å si det sånn.... Men Lexie begynner å huske å ikke sette seg ned, det er liksom bare en ren mekanisme ;)
(Runa lekte seg litt med redigering)


Som vanlig så leker vi og har det gøy etter treninger. Må jo få ut litt sprudlene iver også :)Hva har dere gjort i dag? :)

                            - Bjeffes


11.08.2012

Her er noen iphonebilder fra i sommer :)


Lexie har blitt en kupper på å svømme!!I morgen skal vi trene utstilling!!! Vi skal nemlig til Letohallen den 6 oktober også mest sannsynelig stille på dogs4all :D 

 

 

                  - Bjeffes

Hva har vi gjort i det siste? Jo...

Det skal jeg fortelle deg :D
Vi har trent en god del Weightpulling, ser stor framgang og merker at dette er noe Lexie liker :D

Vi har vært på finnskogen med Ove og Leonbergern Egon:) Der fikk Lexie svømt en god del etter robåt, noe hun har blitt ekstremt flink til. Jeg skal innrømme at jeg fortsatt må gi hnne et ganske så godt dytt utti for at hun faktisk skal legge seg på svøm. Men dette er den beste treningen for scenene hennes, så det får hun tåle ^^ Og hun svømmer som en gud nå :D :D :DVi fant en haug med hunder som ikke hadde det noe bra... Tok bilder og sendte til Matilsynet. Gjør det dere også om dere ser noen dyr som ikke ser friske ute eller bor i omgivelser som kan være skadelig for dem, ta bilder og send dem til matilsynet!


Så har vi vært i gudbransdalen og Rondane!!! Der storkoste vi oss med turer i fjellet, joggeturer langs elven, rafting og frisk luft :D
Jeg vet ikke om jeg har vært borte for lenge fra blogg.no eller om blogg.no ikke liker meg, men jeg får ikke endret  størrelse på bildene som jeg kunne før. Har det bare blitt sånn?
Også har jeg for dårlig nett nå, så jeg får ikke lastet opp flere bilder! skal prøve å få til mer i morgen. Alt-ialt har vi hatt en superduper flott sommer :D

Hvordan har deres sommer vært?

 

 

                                   - Bjeffes 

Om oss

Hei! Jeg heter Julie, er 18 år og har hund som hobby og livstil! Jeg har jobbet/trent med hunder fra A til Å så lenge jeg kan huske. Nå den 18 august starter jeg med hundeinstruktør utdannelsen, og jeg gleder meg kjempe masse!!! Har tidligere hatt en Irish Softcoated weatten Terrier, to Labrador Retrievere (som nå er fører hunder i England) + at jeg har hatt en Aussie, en Border Collie og en blandingshund på midlertidig hjem og trent en Amerikansk Staffordshire Terrier fast i 4 år.
I tillegg til at jeg er en heldig eier av Samojeden Lexie, så bor jeg med familiens hunder Ella og Fanny. Ella (16 juni 2010) er en blandingshund og Fanny (21 juni 2001) er en klipt Bearded Collie.

Fanny og Ella<3

Annet enn hund så elsker jeg tur i marka, trening, fotball og tegning. Og har en drøm om å flytte til Finnmark :) PS: vintern er det beste som finnes, mon tro hvorfor jeg skaffet meg polarhund? (a)


Kort om Lexie

(7 uker)

Rase : Samojedhund
Kennelnavn : Kjeborg Fabulous Girl
Født : 28.04.2010
HD : A
AD :
Vekt : vandrer mellom 20 - 23 kg
Høyde :

Vi hentet Lexie i Svergie når hun var 9 uker gammel, hun var den roligste, men samtidig mest søkende tispa i kullet. Jeg hadde planer om å konkurere i lydighet og weightpull, men planene endret seg ettersom at det visste seg at Lexie ikke egnet seg så veldig til å drive med lydighet på det nivået jeg ønsket og når hun nærmet seg å bli gammel nok til å drive med WP startet hun med store skjelvinger i beina. Det viser seg nå at disse skjelvingene ikke er farlig, men bare er iver og musklene som beveger seg ( noe vi også kan merke når vi har løpt el.). Nå trener vi WP og storkoser oss med det:)
Lexie er en veldig smidig jente med mye liv, men samtidig så er hun en veldig rolig jente. Noe som er veldig deilig! Hun elsker andre hunder, store og små ( selvom vi må innrømme at vi syntes de bittesmå er litt rare og de aller største kan være litt tunge å få på seg!)


Vi trener Weightpull, spor, lydighet, kløv og trekk til daglig. Lexie ser litt annerledes ut enn mange andre Samojeder, hun er noe jeg liker å kall sports-samojed. Jeg tror hun har utviklet kroppen sin litt annerledes enn andre samojeder, pga livstilen vår. Jeg trener en del kardio, altså sykkel og jogging. gjennom hele oppveksten har hun løpt mye med løpshunder, jeg har lagt merke til at hun er en god del raskere og smidigere enn andre samojeder vi har møtt! Jeg hører ofte at hun ser mer ut som en husky i kroppen ;p

Lexie lider av "innbilt svangerskap", men annet enn det så er hun helt frisk hittil :D


Håper dette var bra nok informasjon om oss, hvis ikke så er det bare å spørre :)

 

 

 

                                     - Bjeffes

Vi er tilbake :D

Nå er vi tilbake, men før jeg skriver om hva som har skjedd i det siste osv, så skal jeg nå jobbe med siden vår, oppdatere den med masse fint og se om jeg greier å lage en ny header :D men dere skal få en lite smakebit av hva vi har gjort i det siste!     

                  - Bjeffes

 

fy fader å den hunden

PLUTSELIG skulle snorke som en gammal, forskjøla gris!!!!! Dette er til å bli gal av altså!!! Jeg hadde akurat sovnet, også neida tror du ikke den dotten skulle vekke meg da?!!?! Altså ja, hun er søt og alt det der, men jeg skal opp om 5 timer og 15 min................ Så gå tur med henne, etter det kjøre bil i 2 timer, rett på møte og omvisning, kjøre bil i 2 timer, rett å trene lydighet også på jobb.... Maaah.
Jeg hører snorkingen hennes bedre enn når jeg taster, sier ikke det litt hvor høyt hun faktisk snkkkkkkrrrrkkrkrkrkrkkrkrkrkrkrksskrkkrssrkr   
Jeg må unnskylde den rotete søpplekassa i bakgrunnen...... Men sånn sover Lexie innimellom på meg, når jeg sitter å strikker eller tegner på gulvet :p


Jeg håper virkelig at dere andre sover godt nå, og håper at jeg ser får sove og den dama holder seg for nesa snart"!"!!!

GOD NATT :)
                   - Bjeffes

fant bilder fra tiden med Mali

akurat nå ligger Lexie og jeg på terassen og slapper av (i skyggen). Så kom jeg over disse bildene her som jeg har glemt å legge ut.


Bursdagselskap. Amalie ble veldig glad i Mali, og Mali koste seg i fanget hennes:) Hun fulgte til og med etter Amalie hele tiden, skulle leke og kose :D

et stykk sliten Lexie! Hun elsker å ligge på ryggen ;p

Ha en fortsatt fin dag folkens ;)
                   - Bjeffes

en helt forjævlig opplevelse!

I går var virkelig ikke dagen... Lexie og jeg gikk en grei morgen tur, avføringen var fin og normal. Var på liten lufterundet rundt 3 tiden, rett før jobb. Alt var fortsatt helt fint og ingenting tydet på at hun var syk. jeg er ferdig på jobb klokken 9 og da pleier vi å dra å spille fotball. I mellom tiden der har jeg en avtale med søss at hun tar med seg Lexie på en god tur. Klokken halv 10 ringer søss meg og jeg hører Lexie bokstavelig talt SKRIKE av smerte i bakgrunn, jeg kunne høre at det var Lexie. Det skar i hele meg, jeg kjente hele kroppen min ble helt svekket og falt sammen i tårer. Jeg tenkte jo det værste og søss hadde ikke klart å fortelle meg hva som egentlig skjedde. Lexie fortsatt å hyle i bakgrunnen og søss fikk endelig fortalt meg at hun står å bæsjer og det er noe hun ikke får ut. Hun hadde bæsjet ned hele baksete i bilen, i gangen til en kompis og sto å bæsjet og skrek... Jeg ble kjørt ned med en gang å møtte en helt utslitt hund som ikke visste hvor hun skulle gjøre av seg. Hun hoppet opp meg, var super glad, men samtidig ropte etter hjelp, jeg kunne se det så godt i øynene hennes, dette gjorde virkelig vondt!
Det var ikke stort jeg kunne gjøre, men jeg satte i gang med å masere magen og hoftene hennes. Jeg tenkte at det beste måtte være å få bevegd på seg, så vi bare gikk rundt i gatene, hver gang hun stoppet å skulle bæsjet, så skrek hun. Det var helt forferdelig å se på, tårene bare rant og rant, og de renner forsåvidt nå av tankene på de forferdelig skrikene...
tilslutt virket det som om hun fikk det ut, det var en klump. Hun ville plutselig leke med meg, hentet seg en pinne og hoppet rundt, smilte til og med. Og plutselig var det på'n igjen. Jeg tenkte vi skulle være lengst mulig ute og bare se om det kom noe mere ut, så vi ble kjørt opp til fotballbanen igjen og var der til klokken halv 1 på natten. Det tar ca 3 kvarter fra banen og hjem til meg og selvom Lexie endelig virket fin så gikk vi hjem! Hun pep noen ganger i natt og gikk ut for å tisse, men ikke mer. I dag tidlig kastet hun opp noen ganger. Men nå virker hun helt fin, bare helt utmattet!

noen lurer kanskje på hvorfor vi ikke dro til vetrinæren? Vetten stenger kl 17 på Nesodden, jeg kunne ikke ha tatt hun med meg på buss og båt til oslo for hun måtte bæsjet hele tiden og jeg ønsker å la ting gå av seg selv. Jeg ønsker å ha et mest mulig "økologisk" og naturlig liv for både meg og hunden min, men hadde hun fortsatt i dag så hadde jeg dratt til dyrlegen :) Håper på at dette aldri skjer oss igjen!!!!!

Har du opplevd noe lignende?             - Bjeffes

Den siste tiden

Er det andre enn meg som har skikkelig daff tid nå? Jeg er så sykt allergisk, så jeg blir så sliten og bare skikkelig giddalaus:(
Men her kommer hvertfall noen bilder av hva som har skjedd den siste tiden ;) vi har jo kost oss fordetom jeg ikke er helt i mitt fulle fem.

Mali mor <3

Feiret bursdag, så da fant Mali ut at fanget til søss var digg å ligge på ;)

Vi har kost oss masse i hagen!


Men nå skal vi dra å prøve ut en ny skogssti og se om den er bra :) så får dere ha en fortsatt fin dag!

 

 

                                - Bjeffes

Første dag med Mali

Mali kom ganske så sent hit i går, så vi gikk rett til sengs og hun sov helt til klokken 9. Deilig! Da skulle jeg likevel opp, så det passet meg fint at hun vekket meg da :) Vi tok en trusletur før de var alene hjemme i 3 timer og nå ligger de i hagen og koser seg. De går rett og slett helt super bra sammen, klaffa med en gang ;) Det gjorde forsåvidt Mali og jeg også, det eneste er at hun vandrer litt mellom beina mine og det er det snart 2 år siden Lexie gjorde, så der har jeg noe å vende meg til.

Har satt opp en plan for uken for å prøve å ikke gjøre for mye, ikke for lite, men samtidig få til det jeg skal. Jeg har nemlig bursdag i morgen, så det blir familiebursdag og slikt.
I dag : Jeg skal på jobb (ungdomscafèn) så da skal hun bli med.
Fredag : Oppfølgingstime med en omplaseringshund (skal skrive om det en annen dag), ha grillbursdag med noen venner her hjemme så da er dem jo tilstedet.
Lørdag: En helt rolig dag med kanskje en tur i skogen.
Søndag : Drar vi til moren min, så turen dit blir vel det som er det store og møte med Fanny. Håper Fanny aksepterer henne og at det ikke blir noe trøbbel der.
Mandag : Blir det rolig familiebursdag hos mamma også seinere på dagen så skal hun hjem igjen:)

Nå når vi skal på ungdomscafèn så tar jeg med meg stoffburet hennes så hun kan gå å legge seg. Vi pleier å være fra 7 til 18 personer der også er terapihunden Bongo der da :) Også er det rom der som hun kan være på uten å bli forstyrret. Om det blir for mye for henne så bare går jeg hjem med henne, bor sånn 8 min unna ;)


Ser fram til en flott helg med flotte jenter!


                      - Bjeffes

Grom og Lexie i full lek

Jeg er ikke veldig fornøyd med bildene mine fortiden... Føler liksom at de blir så hvit/blury, kan godt hende at jeg har stilt kameraet inn på noe, men jeg suger på innstillinger så ja.

Lexie har blitt sykt flink med valper. Roer til og med ned gorm innimellom, så det er virkelig tommel opp til jenta mi :D

Dribling på g!

Vi trenger verken leke eller stor pinne. Seinere på dagen var det til og med greit med gress ;)


Du er så nydelig når du viser tenna dine :D
BAMSEKLEEEEEM!!!!

Mali har ankommet og er rett og slett bare helt nydelig!! Hun og Lexi gikk kjempe bra sammen, kort hilsing også masse snusing sammen ^^                  - Bjeffes

Lexie har alltid

tilgang til disse tingene, pluss at hun får alltid noe som tar litt tid å tygge på. Bein, tørket hud/øret eller lignende når jeg skal være lenge borte og hver dag generelt ;)

I morgen kommer Mali fra Malis dagbok, jeg skal passe henne til mandag :D Det blir super kos, gleder meg masse!!!
Har hunden din tilgang på noen leker el hele tiden?
              - Bjeffes

17mai og hundepass

Nå tror og håper jeg at vi er tilbake, hvertfall mer enn de siste ukene :) Lexie ble med å gå i tog også var vi litt på steinerskolen, hun takler det så utrolig bra :D Bare legger seg ned og slapper av, jeg sjekker også ofte om hun stressrøyter og det gjør hun ikke ^^

Lexie og Runis <3


Møtte på gamle skolekompiser :)

alt i alt hadde vi en super 17 mai feiring!
Mye død og sorg i familien til matfaren til Gorm, så derfor kom Gorm til oss på 17 mai. Som forsåvidt bare var koselig :) Han har blitt STOR!!!

Jeg er bare bittelitt lei av å ikke ha redigeringsprogram...........
Hvordan var deres 17 mai feiring?                                        - Bjeffes

work out

I går skulle vi egentlig trene lydighet, men både Lexie og jeg var aaaaltfor ukonsentrerte og fulle av energi. Så vi valgte å ta oss en god joggetur i stedenfor ;)
Våknet opp i dag og hadde driit lyst til å gå ned på stranden å kjenne på vannet. Vannet var faktisk ganske så behagelig :D

Jenta mi <3

Nå skal jeg dra å trene, mens Lexie blir hjemme med kjøttbeinet sitt :D Dere får kose dere videre i dag dere også!


                   - Bjeffes

sååå mye sol.... så varmt

uff, de siste dagene har jeg og Lexie laget klagesanger og plaget nabolaget med dem!! Vi er jo som sagt ikke så veldig glade i sol og varme, så det blir mye innesitting på oss. Når vi skulle gå på tur i dag tidlig, så så Lexie bare rart på meg og gikk å la seg igjen. Jeg gikk ut å ropte mer på henne, ingen reaksjon. Måtte ta fram pølse for at hun skulle gidde å bli med meg...

Bildene har ikke blitt såå vellykket i det siste, men det funker :)

Noen ganger så har jeg bare lyst til å KOSEMOSEOVERDOSE Lexie.....

I morgen har vi tenkt å trene lydighet igjen og forhåpentligvis filme, så håper jeg at den siste ukens trening har gjort ting bedre ^^
Hva skal dere i morgen?


                          - Bjeffes

HD/AD røntgen

Pga såret på poten til Lexie, så har hun hatt på seg potesokk eller ville heller ha kalt det en potesko, siden den har et tykt lag med gummisåle under. Lexie var kjempe flink til å sitte rolig å vente, med både katter, fugler og andre hunder. Flinke jenta mi <3 Jeg klarte jo som vanlig ikke se på når vetten satte bedøvelsessprøyten... pysete!

Her er da hoftene til Lexie, legen mener at hofter og albuer ser veldig bra ut. Så vi krysser fingrene for gode resultater :)

ååh, så trøtt! Hun så rett og slett ut som et fyllesvin når hun begynte å gå seinere på dagen! Herregud noe så dumt. haha.

Kjømte en liten førstehjelpspakke, 500gr okseskinn og et til fiberhåndkle som jeg faktisk fikk gratis :)
                       - Bjeffes

Samojedtreff

I går var endelig dagen for vårt første Samojedtreff! Jeg fant ut at Caroline og Leo skulle på Eurasiertreff til samme tid på samme sted. Så da ble det både samojeder og Eurasier treff, slektstreff! Eurasier er nemlig en krysning av Samojed, Chow Chow og wolfspitz :)
I starten lekte Lexie bra med de andre, men plutselig så begynte hun å bjeffe no innmarri, spesielt på hannene. Jeg tenkte dette kanskje lå litt igjen fra løpetiden. Det tok nemlig en god stund før hun begynte å halte. Også halte hun SKIKKELIG. Fikk ropt hun inn og sett på bakbenet hennes, det var ikke veldig pent. Så jeg tok hun i bånd og på med potesokk, så fikk hun ligge i ro med meg. Men hun skulle ikke bare ligge i ro med meg, neida.. oppi fanget mitt skulle hun ligge :p

Eurasier hannen Trigger har vi møtt tilfeldig i oslo før og det ligger til og med bilder ute på bloggen av han :)


Lexie er flink jente og bader :D

her startet bjeffingen, ingenting tydet på at hun var skadet den første stunden...

Eurasieren Leo og Lexie. Og Atar og Lexie :)

Arija, Atar, Lexie og karate Zela


Zela, Arija og Maja. Flotte jenter!!

vigdis fikk ikke spist i fred, Maja som er hennes egen, hun skulle hvertfall ha skinke!!

Urd og hundene hennes Atar og Zela møtte vi på "hundens dag i Follo", Zela er den tispa jeg skrev om at var så ekstremt liten!

Arija, Lisbeth, Vigdis, Maja, Zela, Urd, Atar, meg og Lexie :)


(Såret så værre ut når vi kom hjem og fikk renset det... drar til vetrinæren nå for hd/ad røntgen og sjekk av sår)
Takk for en alt-i-alt flott tur :)

                             - Bjeffes

nye innkjøp og lydighetstrening (film)

Etter en god tur i skogen dro faren min og jeg til ski storsenter for å shoppe litt! Fikk kjøpt alt det jeg trengte. skulle ha tyggebein, langline, leke, hundehåndkle og løpesko. Grunnen til at jeg kjøpte en langline til (har en lik bare i rosa) er at den rosa er på hytta til bestekompisen min og det er en god stund til jeg får se den igjen, tror jeg. Også skal jeg jo ha ny hund innen de neste 3 årene, så da kunne jeg like så gjerne kjøpe en til :) Rubber leken var litt vanskelig for Lexie å bære, siden hun ikke pleier å bite hardt i ting og den var ganske så glatt og myk. Men hun likte den ganske så godt da ^^


Siden jeg endelig hadde fått langline igjen, så tenkte jeg at vi kunne ture bort til fotballbanen og trene litt lydighet. var litt vanskelig for meg å fokusere skikkelig nå jeg filmet samtidig som jeg skulle gi kommandoer og ja. Men alt i alt så ble det en god treningsøkt. Men jeg trenger rett og slett hjelp med å få trent skikkelig på plass og gå ved fot! Kom gjerne med kriterier eller tips om hva vi gjør på filmen ;)


                  - Bjeffes

Lille ramp

Madammen var alene i flere timer i går uten å ha fått en skikkelig tur, uten å ha fått baiset... Hadde bare hatt hun ute i hagen og dette var jo såklart ikke meningen at det skulle bli sånn. Men vi måtte brått dra til legevakten i går så da fikk det bare være sånn. Lexie pleier jo generelt ikke ødelegge ting, men hun er veldig vant med å alltid få noen tyggepinner hvis jeg skal være borte lenge, det ble selvfølgelig glemt bort :p Men det endte da altså i at hun tok dorullen som sto på nattbordet mitt (pollenallergi, må ha papir rundt meg... hehe) og koste seg godt med den ;)

Pga sterk pollen allergi så sover jeg enda dårligere enn før, så når jeg først våkner skikkelig opp så våkner jeg... Klokken 6 i dag tidlig, ja da ville ikke jeg sove mer nei. Så da var det ut på tur med den trøtteste madammen man kan finne! Hun var det ikke mye liv i klokken 6 nei. Men men, tur ble det og hun fikk til og med jaga noen canada gjess vekk fra stranden vår :)
Som sagt så har ikke jeg no program å redigere med lenger, så bildene blir jo litt lysere enn ønsket, hvertfall de av Lexie ...


Har hunden din gjort noe ugang i det siste?

                      - Bjeffes

Skulle gått opp til eksamen for å få hund!

Nå er jeg så LEI av å se på nyhetene og få høre om de "forferdelige" hundene våres som dreper. Som regel er jo faen meg ikke bikkja som er den slemme, det er egentlig ikke den som har gjort noe galt fra starten av! Selvfølgelig, det finnes hunder som gjør ting uten at du har trengt å gjøre noe den missliker først, men som regel så er det faktisk din feil. Det er så mye språk i en hund, som veldig få "vanlige" hundeeiere ikke aner om.
Lexie har også glefset etter meg en gang, hun var stresset av altfor mange barn, vi hadde vært i byen så hun var sliten. Også fulgte ikke jeg med og da glefset hun etter meg. Det var ikke Lexie sin feil.. det var min!


Her om dagen døde en 1 åring av de store hodeskadene som familiens mastiff gjorde. Selvfølgelig er det ufattelig trist det som har skjedd, men du skal egentlig ALDRI la et så lite barn leke rundt en hund. Barn er så utrolig uforutsigbare. Jeg merker jo t.o.m når Amalie (6år) er ute i hagen med hundene og jeg kanskje går inn for å hente vann, jeg kan høre hvor mye mer utålmodig hvertfall Ella blir da. Når jeg ikke er der. Uannsett hvor barnevant hunden er, det er ingen unnskyldning for ting skjer pga av språket til hunden ofte ikke blir akseptert!


Også har vi jo denne da.... Dette blir jeg så oppgitt over. Sånn jeg ser det så viser jo bikkja flere signaler og hun kjenner han jo ikke! Du står ikke å gnir hendene dine rundt ansiktet, presser han opp til et hjørne, kliner ansiktet ditt oppi ansiktet hans og er t.o.m på vei til å kysse på han. Det er en fremmed hund @#€!!!@%%-.-
Bikkja snur seg jo til og med vekk, slikker seg masse rundt munn, øra er bakover. Altså jeg skal innrømme at jeg ikke kan veldig mye om dette selv, men jeg jeg forstår såppas.Jeg syntes man skulle gått opp til eksamen før man fikk hund! Det er rett og slett altfor mange hendelser som ikke hadde trengt å skje!

Hva syntes du?


                         - Bjeffes

Brukstrening (rundering og spor)

klokken halv 11 pakket vi sekken med vannflaske, skål, juice, langline, pølser og andre godbiter +++. Også bar det rett til sognsvann for å trene bruks med flotte NKKU folk! Når vi kom fram til parkeringsplassen, så gikk vi bare sånn 5 min opp i skogen og slo oss ned et sted det ikke gikk så mye folk. Tok ikke lang tid før vi begynte å trene spor og rundering. Det ble ikke så mye bilder fordi jeg var enten figurant i rundering eller så gikk jeg spor med Lexie, men noe ble det hvertfall :)
Også har jeg ingen redigeringsprogram lenger, så jeg får ikke redigert bildene på en liten stund fremover.. :(På bilde til høyre under her, så trener vi rundering og Karine skal til å sende ut Lux (?)


(innlegget ble skrevet på søndag)

Hva syntes du om bildene ?

 

 

                      - Bjeffes

Gratulerer med dagen Lexie!

I dag er Lexie hele 2 år!!! Sykt å fort tiden flyr, men samtidig så føles det ut som om jeg alltid har hatt Lexie :o Så da sier jeg: gratulerer med dagen Lexie og Kjeborgs kennel F-kull :) Lexie fikk vom blandet inn i fôret sitt i dag og seinere i dag skal hun få griseribbein :D Dette blir en bra dag!
Gorm er foresten her i helgen, så det kommer nok litt bilder :) Også skal vi mest sannsynelivis på brukstrening i morgen med nkku folk :D

( foto: Cilje H. A. Moe )

Hvor gammel er hunden din?
                     - Bjeffes

arg!!#@!!?%/1!!@#€

Vi skulle jo da egentlig ta HD/AD røntgen, men så kom vi dit og veterinæren var visst syk... HVA MED Å SI IFRA?!?!! Så hadde vi sluppet å kjøre i en HEL time.... arg, jeg er faktisk sint på vetten nå. De visste at vi bor langt unna! Jeg stressa masse i dag tidlig for å få fikset kopimaskinen fordi jeg hadde glemt å kopiere ut arkene som til skulle skrives under på. blabla!
Men da blir det forhåpentligvis neste uke! :p
                       - Bjeffes

litt borte

Det skjer veldig mye nå, masse bursdager, øvelseskjøring, lesing, pusser opp, frivillig jobb, trener både meg og bikkja. Så det blir mest sannsyneligvis lite blogging nå de neste ukene, hvertfall denne uken. Men vi er her fortsatt, blir bare litt liten tid :)
Dere får kose dere masse framover, nå kommer jo varmen for fullt så dere koser dere vel med det....... Noe vi ikke gjør :o Vi vil ha kulden tilbake!!!!

Vi savner vintern <33333333

 

 

 

                      - Bjeffes

HD/AD røntgen og helsesjekk

På onsdag drar vi til Askim for å røntge Lexie! Jeg gruer meg skikkelig!!! Men nesten hele kullet er HD røntget og uten bemerkninger, det er bare en i kullet som også har tatt AD røtgen, men han var uten berkninger der også. Altså A/A og A/0, hvis jeg har forstått det rett!
Det blir vel en generell helsesjekk der også, så får jeg heeelt riktig vekt på henne (har slitt litt med vekten ....).
Jeg håper virkelig på alt går som smurt! Hvis ikke vet jeg nesten ikke hva jeg gjør. Da blir det ikke noe weightpull på oss :o
Jeg kjenner til hunder som har dårlig hofte og de har ikke et bra liv altså :/ Lexie skjelver en del i beina, i starten sa jeg at dette bare var muskel spenninger og litt over iver, og det har alle hunder innimellom! Men nå er det så ofte og så jæævla mye at jeg faktisk er litt bekymret. Oppdretter sier at det er veldig lite sannsynelig at det er noe farlig, han mener at det er relativt normalt hos Samojeder. Men jeg har vært med andre Samojed eiere som har reagert på skjelvingen hennes... Så vi får rett og slett bare se.

(bilde er tatt av Cilje H. A. Moe)

Kryss fingrene med oss! Har du røtget hunden dine, hva har hun/han?

 

 


                       - Bjeffes

Uforventet løpetid

Løpetiden på Lexie var egentlig ikke ventet før om 1 måneds tid, men ting går jo ikke alltid som forventet når det gjelder disse syklusene. Jeg har vel egentlig halveis skjønt det den siste uken, fordi hanner har hvert ekstra interesserte også har det hvert litt bitching med andre tisper. Jeg skal innrømme og si at jeg ikke er så flink til å følge med på når kjønnsleppene hovnes opp og slike ting.
Det er godt hun ikke har vært med andre hanner uten oppsyn de siste ukene. Hun pleier forsåvidt aldri være med andre hanner ut oppsyn generelt, men :) Jaja, det er det noen måneder igjen, så starter "helvettes ukene"... Nemlig innbilt svangerskap! Dere får krysse fingrene med oss i håp om at det har dabbet av litt :)
her er noen bilder av Lexie og den fantastiske Amerkianske Akitaen Balto! Han er foresten uoffesielt follos finesete hund ;)

Balto er en stor hanne på ca 50 kg, 3 år gammel og leker på ganske lik måte som Lexie. Altså bruker veldig mye labber og tyngde. Fpr veldig mange hunder er både Lexie og Balto skummel og irriterende, innpåsliten og brutal. Balto har nesten ingen leke venner, annet enn sin kullbror. Noe jeg syntes er trist, fordi det blir jo lite lek sosialsering på han. Og siden hundene våres leker så godt sammen, som du ser under her, så går Lexie på, hopper på han og ja, er ikke akkurat redd :p Men tilbake til saken, så bor muttern rett rundt hjørne for eierne til Balto så vi skal prøve å få være sammen så mye som mulig :)
De syntes det var veldig kult å se hvor tøff Lexie er, hun sier ifra, men leker videre to sekunder senere. Gir seg ikke ^^
Som mor så datter (a) hehe


Se på øyet til Lexie under her! Skikkelig katteøye :o

Hva syntes du om bildene? :)
                           - Bjeffes

resten av bildene :)


Det var konkuranse om Follos raskeste hund, spennende å ta bilder av løpende hunder. Jeg syntes det er noe av det kuleste å ta bilder av :)


Hva syntes du om løpebilder? :)                     - Bjeffes

bilder av hundensdag i Follo


Flotte Palma som er oppdretter Rune Dalby sin! Barkas Perrera heter kennelen:)


Vi møtte to yngre jenter med to herlige Samojeder! Hannen var 2 år og tispen var 1 år... hun var EKSTREMT liten for alderen... så ikke ut som Samojed, men mer ut som en stor mittelspitz :p hun hadde så kort snute, lite hodet, liten kropp. nei, alt var feil :o de fortalte at hun har hvert mye syk og at det vistnok har gjort at hun ikke har fått nok næring og ikke voks stort!

Skal få redigert flere bilder i morgen og legge dem ut;) Blir vel mest løpe bilder da! Også var vi med de nye vennene våres i dag, en stor flott Amerikansk Akita ved navn Balto (som foresten ble kåret til follo's fineste hund i går ;)) Så blir vel bilder av de i morgen også :)

 

 

 

 

                          - Bjeffes

hundensdag i Follo og nye produkter

Minner om at Oslo hundeskole og bladet Hund&Fritid arrangerer Hundensdag i Follo i morgen. Det er i ski, videre informasjon om sted, tid og hva som skal skje kan du se HER. :)

Også har jeg en avtale med Alphadog om at jeg leverer ut salgsbrosjyrer o.l., så får jeg produkter! En veldig god deal spør du meg :D For jeg syntes det jo bare er kjekt, jeg liker å prate med folk om hundeting, får være sosial, kanskje jeg møter nye mennesker som jeg blir godt kjent med (noe jeg tidligere har gjort), får meg en god miljø/sosialiseringstur med Lexie :)
Og siden jeg skal på hundensdag i morgen, så fikk jeg med meg mange brosjyrer pluss produkter. FLOTTE produkter!

Jeg har lenge tenkt på å skaffe en step-in sele til Lexie. Og for ikke lenge siden hadde Alphadog tatt inn nye step-in seler med matchende kobbel. Jeg måtte jo bare ta i lilla (a)

Fikk også en ny tur skål, utrolig flott og smart. Den bare dyttes sammen, så kan den ligge i sidelommen på sekken eller i bilen :)

Også trenger jeg alltid godis (spesielt nå), så da fikk vi med oss en pakker med yndlings rullene med vom i:D

Nye godbiter hos alphadog hjort tror jeg det var!

Dissse er også ganske nye og falt virkelig i smak^^ (ikke akkurat treningsgodbiter, men men :)
Jeg gleder meg til i morgen! :D Hva syntes du foresten om produktene? Prøvd dem selv? :)

 

 

 

                              - Bjeffes

hyttetur i bilderDet er utrolig morsomt å ta bilder av en så fargerik hund!!! Det er liksom så... fargerikt! hehe.Den siste dagen vi var der, så bøtta det ned! ganske deilig egenltig :D


Ha en fin kveld folkens!!

                     - Bjeffes

Hundensdag i follo

På lørdag er det hundensdag i Follo. Det er Oslo hundeskole og bladet Hund&fritid som arrangerer dette:D Du kan se programmet på DENNE siden! Jeg gleder meg veldig! For redningshunder og politihunder vil være der. Mye spennende å få se :D Jeg gleder meg!!!Skal du dit? 

                      - Bjeffes

Vi kom hjem i går..

Jeg våknet opp i går med urinveisinnfeksjon... Så derfor bestemt jeg meg for å ta turen hjem og heller få øvd Gorm litt på å være alene.. Det har snødd, haglet, sludda skikkelig de to siste dagen, noe jeg forsåvidt digger. Men jeg hadde ikke med meg varme nok klær, dumme meg, jeg pleier alltid å være berret!
Men vi har jo kost oss helt ekstremt den tiden vi har vært på hytta, både Gorm, Lexie og jeg har sovnet som noen steiner om kvelden! Vi har gått på lange skogsturer, på sti og på mose. Lekt med både valper og voksne hunder, fått litt kjeft av hundehatere, vært på beverjakt, grilla, Lexie har gitt meg en tattoverings idee (skal skrive om det i et annet innlegg :D) også vasset litt i innsjøen da ^^

Sheltie hannen Mumerikk på 10 mnd forelsket seg helt i Lexie (tror hun har løpetid snart også). Nabo hytta passet på han og fortalte at eiern er veldig overbeskyttende for han, han er veldig nervøs for alle hunder og mennesker. Sånn jeg har forstått det så er jo Sheltie'r generelt skeptiske, så da burde man jo fokusere ekstra på sosialiserings trening på alle mulige måter. Men han klaffa jo helt ekstremt med Lexie da, så det var bra :D

Godjentene <3


nomnom, vann rett fra bekken :D


Jeg har opplevd at bildene mine blir helt ekstremt blury når jeg legger dem ut i stort bildet. Som bildet av Gorm under. Nå gleder jeg meg til å se om jeg har skjønt greia og fikset det. Altså endret på pixlene... (a)Nå er jeg sliten av å fikse på bilder og alt det der, så det kommer nok mer i morgen eller no :)

Har påskeferien deres vært bra? :D


                       - Bjeffes

Hytteturrrr

Ville bare fortelle at matfar til Gorm skal være borte helt til Onsdag, likevel. Så da blir vi værende på hytte til da :) Men jeg er hjemme på tur for å ta meg en dusj. Også legger jeg ved noen bilder, så kommer ikke alt på en gang når jeg kommer hjem igjen ;)


Kos dere videre folkens!!! Og fortsatt god påske :) 

 

                               - Bjeffes

hyttetur!

I morgen/i dag drar Lexie, Runa og jeg på hytta mi! På torsdagen kommer Boxeren Gorm, skal passe han i 5 dager :) Hytta har vært på bloggen mange ganger, hele stedet Roland står meg veldig nært, hvis jeg kan si det sånn. Det er en hyttekoloni på rundt 80 hytter, ombringet av vakker skog, ferskvannsinnsjø, gressletter, strand, lekeplass, godt folk, enda mer skog og gode venner av meg. Folket er så tett der at det er vanskelig å ta med seg venner dit (om sommern da vel og merke), det blir som regel vanskelig for vennen å komme seg inn i "gjengen" :) Så jeg har som regel med meg ikke med meg venner på sommern, fordi det er da folket oftest er der.

Men over til påsketuren vår, Runa og jeg var der sist påske også så her kommer bildene fra fjordårets påske :)

Vi passet Fanny og Mira ( en stakkarslig, misshandlet BC fra oppdrettern til Flash og IQ. Som vi ikke nevner fordi jeg ikke har noe godt å si om dem :))

Mira nappet helt ekstremt etter både meg og Lexie så jeg byttet henne ut med Flash! Og fy som jeg savner henne :( En helt fantastisk hund, selvom hun ikke var helt.. tja, hva skal man si. Hun var også veldig engstelig av seg, for å si det sånn.. Men dog, en helt fantastisk hund :) (hadde hun i nesten 2 mnd)

Så varmt var det den påsken, jeg gikk BARBEINT..

kosetid <3 nydlingen!!

og enda en nydlighet <3

GOD PÅSKE FOLKENS!!!!

Men da sees vi igjen til mandagen da :D Om ikke det blir noen mobilblogging da ;) Kos dere!

                                - Bjeffes

blogg.no, nå er jeg LEI

Nå er jeg dritt lei Blogg.no.... SLUTT Å LOGG MEG AV hver gang jeg skal kommentere et innlegg....... Fy så irriterende... Nå har det hvert sånn her i 3-4 dager, sykt treig på å få lastet ned bilder også.... *sukk*

et lite frustrasjons utbrudd fra meg :) GOD PÅSKE!! hehe....

 

 

 

                           - Bjeffes

shopping

Har ikke shoppet, men skriver ned hva vi har planer om å kjøpe med tiden!! Om HD/AD røntginga går bra (jeg vet vi har hvert trege på å få gjort dette, men jeg har ikke hatt penger til det før nå), så blir det skikkelig Weightpull trening framover og da må vi jo også ha en skikkelig WP-sele! Snakker litt på NWPC forumet (Norwegian WeightPull Club), prøver å finne ut av hvem jeg skal kjøpe sele av, men foreløpig så ligger valget på de spesialsydde selene fra Hardcore Harness. For størrelsen til Lexie så ligger selene på ca 1100,-, en helt fin pris! (bildene er hentet fra galleriet til NWPC)


Vi begynner å gå tomme for tyggebein og kjeks, så må snart se å få bestilt en ny dose fra Petworld. Her har jeg samlet bildene av det godiset jeg alltid bestiller fra petworld, kjøper alltid en god dose, så jeg har en god stund!
Kaustang tannrens og nakkesener er sterke vinnere for Lexie!!


Hundesengen til Lexie begynner å blir litt sliten... har tross alt bodd 5 tyggeLarser på den :p Og Lexie stjeler saccosekken min ALL THE TIME, skjønner det forsåvidt godt, den er jo døds digg! Så jeg har tenkt litt på å kjøpe en av fatboyz sine produkter.. Enten om det blir en direkte hundeseng eller en saccosekk.. hmm. Det som gjør at jeg ikke er sikker er at jeg ikke tror hundesengen er like "sacco" som det en saccosekk er :o

Også er det pulk da. Det er noe jeg har tittet på siden Lexie var få måneder, men det er ikke det viktigste jeg trenger og er ikke akkurat billig. Så jeg setter andre ting forran den. Men jeg har jo så og si funnet den pulken jeg vil ha da!
Enten X-Country 144 Turpulk, tidligere kalt "veteran" og rommer 285 liter. Eller X-Plorer 154 Ekspedisjon/turpulken som rommer 310 liter. Men her er det veldig stor forskjell på prisen. 4300,- for den minste og 8500,- for den største, så det kommer an på hvor mye den skal bli brukt og i hva slags føre. Det får jeg rett og slett bare se ann når tiden kommer :)

(bilder tatt fra vinterbutikken.no)


Har dere noen litt større shoppingplaner for framtiden? Noe dere sparer spesielt til?


                            - Bjeffes

Passer Ella, katt, kaniner og høns

Søss og familien har dratt på standard påsketuren til skåne( svergie), så jeg passer Ella, katten linea, kaninene charly og lola, og hønene silke og elvira! Hønene og kaninene er jo litt mine også, lola er helt min. Men det er som regel Søss som tar seg av dem.

Lexie blir ganske så oppmerksomhetssyk når vi er med andre hunder eller mennesker. Er jeg alene med henne så er hun rolig, bare ligger å chiller ved bena mine. Men selvom hun er vant med å være med Ella og vi har bodd her i 3 dager nå, så er hun innpåsliten. Ella får ro innimellom fordi det blir for varmt for henne å ligge i sofaen, men uannsett. Det er også sånn på tur, lexie er egentlig dødslydig og bare tusler rundt meg når vi er alene. Men med en gang vi får med noen mennesker eller hunder, så endrer hun seg til en helt annen. Later som om hun er døv og sånt:p helt merkelig! Gir skikkelig dårlig inntrykk...

For et år siden så gikk jeg på økologisk naturbruk, vi slaktet en del griser og sau, jeg var så heldig å få med meg alle ørene, føttene, nesene og mye av skinnet til de dyra jeg slaktet. Også alle beina da, gode hofter og ribbein... Mmmm! Så i dag har begge bikkjene kost seg med en for hver:D

Hvordan har starten på påsken deres hvert?
- Bjeffes

Planene for 2012

Jeg må prøve å sette noen krav til meg selv, om ikke så forsvinner dagene fra meg. Så jeg har satt opp en liten liste med hundeting for 2012 :)

- Trene mer spor
- Få faste rutiner på å trene konkuranse lydighet ( forhåpentligvis starte på konkuranselydighets kurs i starten av 2013)
- Ta med Ella på besøk hos andre, lære henne å slappe av hos andre
- Trene weightpull med Lexie (skaffe riktig sele)
- Prøve å venne Ella til agilityutstyret (hun er bokstaveligtalt redd for hindrene)
- Dra på en skikkelig kløvetur på fjellet

- Trene passering, både med hunder og mennesker som Lexie er knyttet til
- Få rompa i gir og dra ned til Fredrikstad, rettere sagt Dennis og Anette <3
- Være observatør på skyddskurs
- Skal gå instruktørkurs hos oslo hundeskole fra August
- Prøve å få møtt Aussie oppdretteren mest mulig, kanskje dra hjem til dem (De bor en del timer unna)
- Vende Lexie mer til vannet. Få hun til å svømme ved siden av kanoen og meg
- Ta med Gorm (boxervalpen jeg passer fast) på flere utflukter å oppsøke uvante miljøer

Har du lagt planer for 2012 med din/e hund/er? 

                              - Bjeffes

Schäferhund og Malinois (Belgisk Fårehund)

Min bestekompis har spørt meg om råd ang hund, men akkurat på disse to rasene har jeg egentlig ikke så veldig mye erfaring i forhold til oppdrettere spesielt. Han har vokst opp med Labrador og utstillings Schäfere. Hundene har blitt brukt til å passe på gården og å være med i skogen. Han ønsker å trene hunden i lydighet og søk med meg, også fokusere på skydds med hunden. Han er veldig fornøyd med Schäferene han har hatt, men jeg har hvertfall fått han til å ikke anskaffe seg utstillingstypen igjen, så om det blir Schäfer så blir det bruks! Men jeg har foreslått Malinois for han, dette er en helt enestående rase jeg selv faktisk kunne tenkt meg. Dette er mange år til, vel og merke.
Mallen er liksom så elegant, men samtidig muskuløs.  Det er også en lojal og villig treningskompis, noe både jeg og kompisen min setter stor pris på!

På en måte vil jeg at han skal skaffe seg Malinois, men samtidig ønsker jeg at han skal oppleve en bedre Schäfer. En skikkelig bruks Schäfer. Begge rasene passer han bra, jeg må nok få dytta inn en ekstra dose med positivitet i han ift trening, men ellers er han en god hundeeier :)
Jeg skjønner foresten litt at uvitne mennesker tror at mallen er en schäfer, hvis man samenligner med de viltfarvede schaferne som jeg har bildet av under her. Valget hans går etter hva jeg kommer til å annbefale han, han stoler på meg så nå undersøker jeg så mye jeg kan. Og søker litt hjelp fra dere lesere i tilegg :)


(Bildene er hentet fra Google)

Har du en eller flere oppdrettere å anbefale eller ikke anbefale?? Om det er noe negativt som man ikke ønsker å dele for alt og alle, tar jeg gjerne i mot en personelig melding:) enten her på blogg.no eller på Julie-henriksen@hotmail.com


                                  - Bjeffes

For en opplevelse!

Jeg har fått en helt ny hund!!! Jeg tvilte ikke på at Lexie skulle trives med å være klipt, men at hun skulle klare dette, nei det hadde jeg ikke trodd! Siden det har hvert så varmt i dag, så tok vi turen ned til stranden. Det var heldigvis ingen andre der, så jeg slapp Ella og Lexie løs på gressletta som var der. Etter få minutter fant Ella ut at det la en hel haug med Canadagjess ved vannet. Så hun forsvant ned bak åsen og Lexie etter. Når jeg kom bort og endelig kunne se dem igjen, så var begge to langt utti vannet og kom svømmende inn :D Jeg jublet av glede :D
Herregud så deilig!

Jeg er ganske sikker på at dette har noe å gjøre med at jeg har klipt henne. Over til en annen herlig opplevelse. Lexie har aldri klart å holde helt følge med Ella, Ella er utrolig rask. Fyker rundt som en mynde! Men i dag holdt hun faktisk følge :D Utrolig herlig å se!
Det har jo hendt at Lexie har kommet opp i samme fart, men hun har ikke klart å holde seg der lenge, men i dag holdt dem samme fart veldig mye. Og Lexie måtte ikke legge seg ned å ta en 5 mins pause etter 2 min. Nei, dette er bare kjempe deilig altså! Det syntes utrolig godt at hun stor koser seg :D
Jeg er så glad!!!!!!

Ella har en lei tendens til å rulle seg i fuglebæsj.... blæ!
Også folkens VIKTIG!!!!

Når hunden din har badet eller bare vasset i saltvann, så er det kjempe viktig å vaske dem i reint vann etterpå!
Hunden kan få utslett og plager. Og man kan jo tenke på det sånn da, at har du selv badet i saltvann, så tar man seg som regel en dusj etter på :)


                     - Bjeffes

Fra polarhund til snøløve!

Som jeg har nevnt både i fjord sommer og for noen uker siden, så skal jeg ta en sommerklipp på Lexie, og siden det allrede har blitt så varmt, så tenkte jeg at jeg kunne gjøre det nå istedenfor å vente til april :) Jeg har pratet med flere hundefrisører og og fått forskjellige svar. Men det jeg har fått høre mest er at 1 cm kort er fint. Så da ble det ca 1 cm!

Grunnen for at dette har blitt gjort er for det første:
For å se om hun vil takle sommervarmen bedre.
Håper at hun klarer å være litt mere aktiv.
Kanskje hun trives godt med det også...

Hun har jo egentlig blitt seendes ut som mitt værste mareritt (no offence), men jeg syntes sånne puddeler med utstillingsklipp.. blæ. Det er så forfengelig og uffamei. Jeg har ikke sansen for det. syntes rett og slett at det er helt komisk! Men men, dette er jo så absolutt ikke for å se fin ut eller noe, det er for hennes skyld :)
Jeg er forberedt på å få en hel haug med stygge kommentarer, de får bare komme :p Jeg ønsker bare hunden min det beste og tester ut ting, hadde jeg ikke gjort det, så hadde jeg jo ikke visst om det var bra for henne eller ikke :)

Hva syntes du ?

 

 

 

                           - Bjeffes

Årets første flått?!

Herregud som jeg skvatt når jeg klappet Lexie på hodet i dag tidlig! Rett ved venstre øre var det en diger flått, allerede? Er jo kanskje ikke så tidlig, men likevel. Allerede?! maah -.- Dette er de værste krypene jeg vet om og jeg er ikke særlig vant med dem siden det ikke er så ofte verken Lexie eller jeg får dem. Selvom vi kryper rundt i buskene daglig :p
Men men, jeg er så heldig å ha en mor og en søster som er veldig vant med å fjerne flått, så jeg pleier å la dem få lov til å ta dem! (Om dem er i nærheten da :))
BLÆ... ekleste!!

Har noen av deres hunder fått flått allerede?

                                   - Bjeffes

strømhalsbånd?

NEI TAKK!!
Sitter nå å ser på Cecar Millan.. Jeg er kanskje enig i mange av tingene han sier, men ikke i noen av metodene han bruker til påstandene. Og nå er det noen som driver en gård som sliter med at den Australske Cattledog'n dems jager/biter i dekkene til både bilen dems og traktorene. Dette probleme har de som jeg bodde hos i Frankrike også.
Har man ikke tid til å gjøre noe med det akkurat der og da og du ikke trenger hunden til det du skal, sett den inn?
Jeg skjønner at det ikke er lett å få fokuset til hunden vekk fra dekkene, det er ikke den letteste tingen å trene på. Men er det grunn nok til å ikke trene på det ? Bare fordi det er vanskelig så skal du la hunden bli påkjørt 6-7 ganger til øynene popper ut, tennene blir dyttet opp i ganen og tilslutt dør?
Men strømhalsbåndet er så absolutt ikke løsningen, nei nei nei! Her hvor jeg bor er det EKSTREMT mange bikkjer, jeg ser hunder som står altfor mye i en utegård og bjeffer, altfor mange som har på seg strømhalsbånd, og deretter altfor mange som bare blir mer og mer nervøse, engstelig og mer uforutsigbar (er det ikke det det heter? Når man ikke helt vet hvor man har hun/han?)
Og kjære Cecar.... Det er noe som heter sele, og i tilegg TREKKsele.... Du bruker jo ikke halsbånd til trekk.. maah!
nei, jeg har aldri sagt stort i mot han for han sier mye bra og har mange gode påstander. MEN jeg er enig i at det er mye rart han gjør som er helt feil!!

BLÆ, måtte bare få ut litt frustrasjon :o Hva mener du om Cecar Millan?
Ha en fin dag videre folkens :)

 

 

 

                              - Bjeffes

Ella er redd for vinden

Når det blåser skikkelig ute så man hører det i huset og trærne, da blir ella ganske redd. Hun lager lyd, gjemmer seg mellom Søss og forloveden, reiser seg opp og legger seg ned. De får rett og slett ikke sove, og det gjør jo ikke hun heller. Og siden jeg ikke jobber nå, så sa jeg at hun kunne sove inne hos oss:) det virker som om lexie roet henne ned, siden hun gikk rett å la seg i armkroken min og lexie etter. Sånn her lå vi:

Og sånn:

Tror ella følte seg trygg med den ulldotten oppå seg:)
I dag har vi gått en lang tur i skogen så Søss skal få slitne hunder når hun kommer hjem fra jobb. Jeg skal nemlig ta toget til en venn snart og bli der til fredag. Så Søss skal passe lexie og forhåpentligvis tar Runa (min flotte hundelufter) av seg lexie fra torsdagskveld. :)

Så dere får ha en flott dag videre alle sammen :D


- Bjeffes

Nye valpeplaner - Aussie!

Eller, nye og nye. Men nå har jeg akkurat pratet i tlf med en veldig flott oppdretter av Australian Shepherd/Australsk Gjeterhund/ Aussie! Som i de fleste andre raser finner man en arbeids type og en show type. Som regel så er jo da arbeidslinjene litt mer krevende hunder selvfølgelig. Og den oppdretteren jeg har snakket med nå, avler på show linjer. Jeg har hvert veldig usikker på om jeg ville ha av show linjer eller arbeidslinjer, men nå har jeg bestemt meg for at jeg vil ha min første Aussie av showlinjer (Jeg tror nok jeg kommer til å skaffe meg flere av dem (A)).
Jeg savner jo Schumi veldig!!!

Jeg ønsker å ha hund på fôravtale eller deleie, grunnen til dette er at jeg vil være en del av et oppdrett. Jeg vil prøve mitt beste for å dressere fram en god avlshund. Og bare være del av det :)
Oppdretter var veldig positiv ift å sette hund på fôr til meg, det virket som om hun faktisk kunne tenkt seg å hatt hund hos meg :D Så vi skal holde kontakten, og hun snakket noe om at hun kanskje skulle importere en Aussie valp. Og jeg kunne kanskje være en eventuell fôrvert!! så dette er spennende :D
Dette skjer jo ikke nå og hvertfall ikke før til høsten, jeg spurte " Har du noen planer om å sette ut valp på fôr eller deleie i løpet av de neste 3 årene?". Og hun svarte at hun hadde ikke satt noen spesielle planer (noe jeg skjønner, kan jo ikke alltid forvente at folk tenker så langt fram :)), men da at hun har som sagt noen tanker om å importere en valp."
wiii, selvom dette ikke skal skje til sommern eller nå. Så er jeg utrolig glad for å ha funnet en oppdretter som jeg er veldig begeistret for og som er like begeistret for meg :D vi kommer liksom veldig godt overens og jeg trives med oppdretter før jeg i det hele tatt har lyst til å ha valp fra dem, uannsett om jeg skal kjøpe, ha deleie eller fôravtale!

ææh, bable, bable, bable! Jeg kan virkelig snakke med en slik dame dag ut og dag inn! Føler at de passer meg perfekt også så deilig når hun er så positiv og heller ei bryr seg om alderen min!
aaah, flotte Schumi <3

Deilig å vite at det er sånn det blir, med mindre det skjer noe for oppdretter da. Men nå er det hvertfall 99% sikkert på at det blir Aussie valp innen de neste 3 årene :D

Har du funnet en oppdretter du vil ha din neste hund fra? :)


                           - Bjeffes

Søndag og hjemme kos

I dag har vi kost hos masse hos bestemoren min, en fantastisk dame!! Min mamma nr 1 :) (er skillsmissebarn og har fått møtt moren min lite som barn.

Manekyr på g

hmmm, det lukter rart...Er du ofte hos besteforeldrene dine?
- Bjeffes

Tur med kløv

I dag tok jeg med meg Lexie og Runa på skogstur :D Lexie var full av energi i dag, så jeg tenkte at vi like så godt kunne kløve litt :D Jeg har jo en veldig bra kløv fra Ruffwear. Den rommer bra også har den sidelommer som har vannbagger inni seg. De rommer vel ca 1 liter hver og er dødssmarte. I starten av kløv-treningen fylte jeg opp de for å vende henne til å bære mer og mer. Tenkte jeg like så godt kunne fylle opp de i dag også, i tillegg til at jeg la oppi.........

Flotte jenta mi!! Hun er ikke så fryktelig begeistra for kløven når den skal tas på, men når jeg tar på henne båndet og skal ut å gå, så stooor koser hun seg :DVi møter så og si alltid på hundefolk i disse kanter!!

Takk for en flott tur :)                               - Bjeffes

Lexiemooor

I dag har vi kost oss som bare rakkern! Jeg er nesten blitt helt frisk, føler meg hvertfall frisk. Mangler bare å få tilbake stemmen helt også er jeg finfin! Så vi har hvert 2 timer i skogen i dag, var ganske heldige for vi møtte ikke på noen :D Når vi kom hjem spiste vi lunsj og bare storkoste oss på terassen :)
Også driver vi et hundekor da, dåååå reeee miiii faaaa såååååååååååååååååååååååå.....

Fikk også en tlf fra oppdretter i dag, som lurte på hvordan det gikk, utstilling osv. Jeg svarte da at jeg ikke hadde stilt hun ut pga at jeg fikk først norske papirer på henne når hun var 7 mnd. Dette gjorde at jeg blåste litt i det. Også fortalte jeg at vi slet litt med innbilt svangerskap og vurderer sterlisering. Da spurte han meg om jeg ikke hadde vurdert å sette valper på henne og jeg svarte da at det har jo hvert tanken, men siden jeg ikke har fått stilt henne ut så har jeg ikke lyst til å sette valper på henne. For det vil da bli mindre atraktive valper for folk.
Halen henger... jeg vet.. gadd bare ikke fokusere på det, nå prøvde jeg å trene på beina hennes, for jeg tror ikke hun har dem langt nok bak.

Så nå har han oppmuntret meg til å stille henne, eller vi skal møtes en gang først så skal de se på henne og teste henne i forskjellige ting. Det er jo flere som har annbefalt å heller ha kull på henne enn å sterlisere. Jeg er heller ikke stor fan av sterlisering eller kastrering, og folk mener jo at å ha valper på hunden kan gjøre at innbilt svangerskap blir borte. Jeg har jo også hatt diskusjoner om dette på flere forum og det er flest som annbefaler meg å ha kull på henne, OM hun faktisk er en stabil tispe som ikke er syk da selvfølgelig :) Så da blir det vel utstillinger på oss snart da, også blir det jo da ikke klipping av henne ....
Og for å si det sånn så er det ikke JEG som skal ha dette kullet, på en måte. Om hun skal ha kull så skal det gå gjennom oppdretter og hun skal ha blitt 3 år gammel :) Pluss at jeg vil ikke la dette skje om hun ikke er stabil nok til det og ikke er frisk psykisk og fysisk! Så dette skal vurderes.


Har du hatt valper på hunden din ? :)
                            - Bjeffes

ved å fokusere på det negative, glemmer du det positive!

De siste dagene har jeg sett en del på Crufts live show. Også har jeg latt merke til hvor mange som kommenterer så utrolig stygt, veldig irriterende for det er ikke interessant for oss som faktisk liker å se på det her. Ikke interessant å få vite om alle de stygge ordene de kan si om en rase eller om showet! maaah, jeg blir så frustrert!
Jeg har også mine litt mindre hyggelige meninger om noen rasers utseendet, men jeg prøver heller å se på det positivet eller ikke si noen ting. Med mindre folk spør meg om min mening :p

F.eks jeg er ikke særlig begeistret for trøkka tryne hunder, pga dems neser og overflødige hud i ansiktet. Men likevel finner jeg mye positivt i rasene og dem er jo flotte å se på!

(Boxer valpen Gorm)

Også har man mynder da, her kom det MASSE stygge kommentarer om misshandling fordi de var så tynne osv. Det var ikke mange av disse myndene som var tynnere enn det som er greit (som jeg kunne se, så var det ingen). Så jeg skrev en kommentar at det er sånn de har hvert i mange hundre år. Når de ble brukt til jakt før så trengte de den lange slanke kroppen sin for å få opp en ekstrem hastighet. Og når man ser i naturen etter kattedyrene som er der ute, så ser man jo igjen dette, lange slanke kroppen. Det er for hastighet!! En Rottweiler ville ikke klart å komme opp i denn hastigheten som myndene kan, nettop fordi den ikke er lang og slank :)
Myndene har et mye sunnere liv som tynn enn kraftig. Klart noen av disse myndene kunne kanskje hatt litt mere muskler på kroppen (etter min mening), men misshandling.. neeeh!


Når jeg hadde Feeli her fikk jeg mange blikk og spm om hvorfor i huleste hel*ette jeg hadde skaffet meg en stygg NAKEN hund. Grunnen var jo at for det første: hund er hund om den får være det ;) for det andre så hadde jeg falt for personeligheten til kineserne og jeg følte at en kineser ville passe inn i mitt liv!
Det er vel sånn man skaffer seg en hund? Fordi den passer inn i livet ditt og du liker personeligheten? Sånn er det hvertfall i min verden :) For det tredje så er det da ikke sånn at jeg skal velge en Schäfer bare fordi du liker dem best, eller en Chihuahua fordi du syntes den er mest hendig... Den feilen har jeg gjort en gang før og den skal jeg ikke gjøre igjen!!! Lexie var et valg som ble meget styrt av min far, jeg ville gjøre han fornøyd. Som jeg angrer på. Eller jeg elsker Lexie av hele mitt hjerte, men jeg skulle ønske jeg ikke lot faren min påvirke meg til å velge en rase jeg egentlig ikke følte passet meg.

Noen ganger får jeg lyst til å spørre folk tilbake om hvorfor i huleste heite dem har venner? Siden dem mener at våre bestevenner er så stygge og at man da ikke kan skaffe seg noe så stygt... Da kan dem jo se på seg selv og spørre seg om hvorfor noen vil være venn med dem! Personelighet og trivsel folkens!!!

Hva mener du? :)

 

                             - Bjeffes

aktiv hverdag

Jeg er syk nå og ikke særlig aktiv, men sånn ellers så har jeg en relativt aktiv hverdag. Jeg er veldig glad i å trene som vil si at jeg jogger, sykler og er generelt en del ute på tur. For ca 1 år siden skrev jeg har på bloggen at jeg slet med å føle at jeg ikke fikk gi Lexie det hun selv ønsket, altså trekk. Men det var på det trekknivå som å snørekjøre, dette kan ikke jeg gjøre særlig ofte. Men i stede er hun med meg på joggeturer, hun kløver en del, trekker snowracer eller kjetting. Selvom jeg sier at jeg har en veldig aktiv hverdag så betyr ikke det at Lexie alltid er med på det jeg gjør! Ser jeg at Lexie trenger en hviledag, så jogger jeg alene eller tar med meg Ella.
Etter det som skjedde for 1 år siden hvor jeg var så neffor, så har jeg hvert veldig interessert i hva som er for mye og hva som er for lite. Jeg har hvert på turer med proffosjonelle hunde mennesker av mange slag. Millitære, dyrleger, instruktører og en bioforsker (? husker ikke helt hva det heter, men hun forsker hvertfall på ting som har med hund å gjøre) og jeg har snakket mye om aktivitetsbehov nettop fordi jeg selv har en aktiv hverdag. Aldri har jeg hørt at jeg overstimulerer hunden min av di. Rasen er trossalt en arbeidshund, en trekkhund. Og hun er av arbeidslinjer!

Men selvom vi har mange aktive turer betyr ikke det at vi ikke går rolige turer, tvert i mot! Det er bare noen dager i uken hvor Lexie har en skikkelig aktiv dag med jogging, kløving eller lignende. Vi har jo mange dager hvor vi ikke er så aktive og vi har roligdager! Det er jo kjempe viktig å få slappet helt av innimellom!
Litt av greia med å ha hund er jo å være aktiv, å komme seg ut og ha en treningskompis!

Det har hendt at jeg har tatt hun med meg på joggetur, men så har jeg sett at hun har blitt litt små stressa eller er utslitt og da har jeg rett og slett bare snudd og gått rolig hjem. Sier ikke at jeg er proff på det her, men jeg har begynt å lære meg å se når det blir for mye for Lexie. Og det er vel det som er viktigst. At jeg ser når MIN hund ikke orker mer, når min hund trenger en liten tur osv.

Grunnen til at jeg tar opp dette er at det siste halvåret så har jeg fått noe få kommentarer som "stakkars hund, du ødelegger henne jo" Når jeg har trent lydighet på banen og kastet ball som belønning. Eller " ser du ikke at hunden din er sliten? La den hvile" Dette var en gang i sommer da faktisk, det var en skikkelig varm dag og jeg var på hytta. så tenkte jeg at jeg skulle kjøle ned Lexie ved å ta hun med meg ned til innsjøen (100 m å gå) også lekte vi litt på veien ned og små jogga, mens vi lekte. Og halo, det var sommer, Lexie peser som en, ja jeg vet ikke hva jeg skal si. Men vi hadde kanskje jogga 70 meter og Lexie hadde ikke annet enn å vært på en tissetur hele den dagen.
Så sliten? Nei, varm? ja. Og om sommern er ikke vi særlig aktive annet enn når det regner eller er såkalt "dårlig vær", noe som jeg og Lexie ser på som kjempe fint vær, for da kan vi være aktive :) Jeg er heller ikke særlig glad i varmen, mon tro hvorfor jeg skaffet meg et slikt et pelsdyr som trives best i minus ;)

(bildene er tatt av Runa og meg, fra i sommer/høst)
Også kom jeg på dette nå når jeg er syk og etter gårsdagens innlegg. Og vi trener jo også på andre ting som lydighet, søk, triks, miljø, spor, rolig med andre hunder osv osv. Men jeg tilpasser meg hunden min som jeg kjenner :)

PS: Ble ikke noe fotosession i dag...  Jeg er så syk at vi måtte avlyse det :/

Hvordan er din hverdag med hund?


                             - Bjeffes

forskjølelse + hund =

Dårlig med tur... Jeg er veldig dårlig og har holdt sengen i dag for å prøve å bli så frisk som mulig til i morgen. For i morgen skal vi dra å fotograferes igjen! Så dermed har ikke Lexie fått tur i dag, noe jeg ikke har så utrolig dårlig samvittighet for. Dette er fordi hun har fått ligge ute i 3 timer i dag, noe hun elsker, jeg har vært ute med henne sånn 13 ganger i dag og latt hun gå på do, snuse rundt, hatt litt feltsøk etter leke, trent litt triksing og slikt inne. Så hun har jo fått brukt seg litt i dag, Men hun er vant med å hvertfall få en liten tur på de dagene vi har som hviledager... Huff! Håper jeg blir bedre til i morgen, så får vi miljøtrent i oslo og på fotoshoot :)

Jeg pleier egentlig å sette bort Lexie når jeg blir syk, så hun får det hun fortjener. Men  jeg har ikke hatt noen å sette henne bort til i dag, så det ble det rett og slett bare sånn.
Om du blir sengesyk, hva gjør du med hunden/e?

 

 

 

                             - Bjeffes

Følg med på cruft!!!

Dette er rett og slett AMAZING! Så utrolig mye flott å se, annbefaler virkelig å følge med!!!!!!

http://www.youtube.com/officialcrufts :D

                      - Bjeffes

Er det jul igjen?

Tja, på onsdag så våknet jeg opp til snøstorm, noe som ikke gjorde meg eller Lexie noen verdens ting!! Det hadde akkurat blitt bart, men i løpet av onsdagen var det 7-8 cm med snø. Herlig :D
Niesen min fylte 6 år så moren min kom på besøk med Fanny. Det ble lang tur i snøstormen og bildet av meg viser vel hvor mye snø som dalte ned ;p Håret mitt var helt vått, jeg kunne tatt i shampoo og gått ut igjen...

På torsdag gikk vi ut å trente litt uprofesjonell feltsøk. Lexie er ganske flink med nesen sin, så jeg tok med med godbit ball, fylte den med bølsebiter så det luktet ekstra godt og latet som om jeg la den ned litt her og litt der, men det stedet jeg egentlig la den på var vel sted 5 av 8. Tok ikke lang tid før Lexie fant den også så stolt a gitt :D Jeg pleier å gjøre dette inne også, bare med godbiter:)
Her er bilder fra feltsøk turen, mobilbilder for det win ^^


Har du prøvd feltsøk med hunden din, syntes dere det er gøy?                                       - Bjeffes

Handler kurs

Da har jeg meldt meg på handler kurs!! Det holdes i Buskerud, nærmere bestemt Ytterkollen i Mjøndalen. Det er Chanett Orre Dyreng som skal holde kurset, hun har drevet med utstilling siden hun var 4 år og startet å handle for andre når hun var 8. Tror jeg har mye å lære fra henne, for å si det sånn ;)
Kurset er 28-29 april, 2,9 og 16 mai også koster det 600,- for de under 21 og 800 for de som er eldre. Dette skal bli gøy!
Du kan lese litt mer og melde deg på, på den siden HER.

Har du gått handlerkurs eller er du en handler? :)
                     - Bjeffes

hmm

Først og fremst vil jeg beklage vårt fravær, grunnen til dette er at jeg har veldig mye å gjøre og at vi har plutselig fått ekstremt dårlig nettverk. Men det kommer seg :D

Jeg vil forklare hvorfor jeg valgte å allerede levere Feeli tilbake! For selv hadde jeg villet hatt henne i minst en måned så hun får satt seg til ro. Men her begynner det å gjelde liv og død for å ta det litt på spissen!
De braker så hardt sammen nå at jeg faktisk er fryktelig redd for at Lexie skal skade Feeli skikkelig! Og jeg takler faktisk ikke å ha det på Lexie at hun skal ha skadet en annen hund!! For jeg ANER heller ikke om eier da i værste fall hadde ønsket at Lexie skulle blitt avlivet!! Det var det jeg var mest redd for. Dette er meg som sitter å har altfor mye tid til å tenke og derretter tenker jeg det værste.
Dette er jo helt sykt sjokkerende for meg, for ja Lexie er ikke så meget flink med språk på alle hunder. Men likevel har dette ALDRI skjedd, hun har alltid klart å bli kompis fordet. Det har hvert en hund tidligere som har virkelig gått inn for å angripe Lexie og da tok hun igjen. Men denne hunden er virkelig ikke god. En understimulert Husky, som ikke er sosialisert.
Men tilbake til Feeli og Lexie. Lexie måtte bo inne hos faren min og hos min beste venninne de siste dagene, noe verken pappa eller Lexie er særlig begeistret for.. Jeg måtte gå dobbelt opp med tur. Byttet på å være inne hos meg selv med Feeli og være inne hos Lexie. Var jeg ute i hagen å lekte med Lexie, så sto Feeli inne å gråt. Og foresten så bor jeg i et anekse med bare et stort soverom, jeg har liksom ingen mulighet til å sette en hund der også en hund her...
Og denne uken så jobber jeg en del, hvordan skulle jeg gjort det da?

Så Feeli ble trygt plassert i oppdretters hender på Letohallen, søndag ettermiddag. Noe som egentlig er en lettelse!
De har faktisk brakt sammen hele fem ganger nå. En gang ute i hagen, tre ganger inne hos meg og en gang på tur.

Lexie listet seg rundt med ørene bakover og med en veldig lav profil i kroppen (hvis du skjønner hva jeg mener), hun klarte ikke slappe av og tittet hele tiden rundt seg. Men nå slapper Lexie helt av. Tror hun egentlig er litt glad for at Feeli ikke er her lenger, for nå er hun helt ekstremt kosete og skal opp i sofaen hele tiden! Det er deilig å ha den robuste, uredde bikkja mi tilbake <3

Håper dere skjønner hva jeg mener og at jeg tror at Feeli vil ha det mye bedre hos noen som ikke har hund fra før:)

                          - Bjeffes

Lexie og feeli sammen

Går ikke sååå bra. Feeli har blitt litt sånn kongen over sofaen og meg, så når Lexie nærmer seg meg eller sofaen knurrer feeli. Trekker ikke Lexie seg unna tidlig nok så begynner feeli å flekke tenner og bjeffe. Det jeg gjør når dette skjer er å ta feeli ned av sofaen, fordi hun skal rett og slett ikke få lov til å gjøre sånn!
Men i går gikk det litt galt. Lexie gikk litt for langt for feeli i går, så hun snappet etter Lexie og traff henne på snuten og lagde et lite sår. Såret er ikke farlig, men de har blitt litt sånn fiender. Lexie ligger bare ved døren og feeli ligger oppå meg. Hver gang Lexie nærmer seg så blir feeli sur og Lexie legger øra bakover og går å gjemmer seg. Så dette blir jo veldig feil:o

I går når vi var hos kompisen min så satt feeli på fanget mitt og en som heter Kristian skulle gi meg en klem. Det var ikke greit for feeli så når han nærmet seg meg så knurret hun og glefset etter han. Da fikk hun ikke sitter der mer :p akkurat slike situasjoner har jeg aldri hvert med på. Så det eneste jeg tenkte jeg kunne gjøre var å få hun ned fra sofaen og ignorere henne til hun roet seg ned. Dette fungerte så som så.

Jeg hadde jo håpet at dette skulle fungere veldig bra og jeg skulle virkelig ønske det, men jeg kan ikke ha to hunder som ikke fungerer sammen. Jeg kan ikke la dem være alene uten at det blir bråk. Så nå vurderer jeg dette veldig her!
Hadde det ikke hvert for at jeg f.eks hadde Lexie fra før av, så hadde det ikke hvert noe problem å ha henne.
Men jeg satte meg ut i finværet i dag og lot dem to være inne, for å se hvordan det gikk. Og det var ikke særlig lurt for å si det sånn! For det braste i bråk... Jeg løp jo så fort jeg kunne inn for å stoppe det og da hadde fôrbaggen ramlet ned på gulvet, en av telysholderne mine hadde knust (heldigvis ingen skade skjedd på hundene, men likevel).
Jeg kan ikke gå noen steder uten at jeg enten setter hundene på hvert sitt rom, eller tar med meg en av dem:s Og da blir jo hele poenget mitt borte, med å skaffe seg en til hund.
For poenget var jo at Lexie skulle få seg en venn for å slippe å være alene hjemme.
maah, dette er så kjipt, for Feeli har jo egentlig ikke fått roet seg ned enda, hun burde fått lov til å prøve seg i rundt 1 måned. Men jeg kan ikke være hjemme hele tiden å passe på og jeg er jo redd for at det værste kan skje, at Lexie tilslutt blir så frustrert og faktisk skader henne. Altså, leke skader...
:(
Føler meg skikkelig teit og dette blir bare teit, men trives ikke Lexie og Feeli sammen, så går det ikke.

 

 

 

 

                                - Bjeffes

Gårsdagens by tur og dagens hjemmebesøk

Buss, båt og trikk gikk mye bedre enn forventet. Hun gikk av og på selv. Spaserte til og med lett over den jern bro tingen med masse hull i som jeg ikke husker hva heter :p For å komme seg inn på båten. tass,tass,tass! Det syntes at hun ikke hadde gjort dette så mye før, for hun ble plutselig veldig nysgjerrig og ville snuse rundt om kring, herlig å se! men hun roet seg også ned til slutt og bare satte seg mellom bena mine:) I starten av turen hadde hun halen mellom beina, sånn liggende inntil magen nesten, men etter at vi hadde gått av båten lå halen nede ved bena og på vei tilbake så hang halen så fint så :DVi fikk kjøpt det vi skulle som var en barbermaskin fra andis+ sånn spray til å vaske barbermaskinen med. Så var det hjemmebesøket da. Jeg valgte å ta med meg feeli hjem til en kompis av meg, jeg visste at det skulle være 3 gutter og 2 jenter der. Disse er de perfekte folka å sosialisere henne med, for de er noen skikkelig bøse karer, med mørke stemmer og rastløse. Og det tok ikke lang tid før hun satt på fanget til den største karen her som i tillegg var minst begeistret for henne. Jeg fant også ut noe negativt på dette besøket... Men dette vil jeg skrive om i et nytt innlegg! -Bjeffes

ukeplan for Feeli

Det blir veldig mye Feeli prat fortiden, men det må faktisk til fordi nå prøver jeg å bli kjent med Feeli. Ta henne med meg på ting for å se hvordan hun reagerer på f.eks buss, båt, tbane, tog. bylivet, masse mennesker, hjemme hos andre osv.
Og siden jeg er "hjemmeværende" så får Lexie og Ella masse oppmerksomhet dem også :) Så det blir ikke sånn at Feeli er midtpunktet, ingen sjalusi! Også gjør jeg disse litt mer spessielle tingene alene med henne, for da kan jeg ha full fokus på henne og slippe å følge med på en litt over ivrig Lexie i tillegg :)

Tirsdag er slappe av dag+ slå seg litt mer til ro
Onsdag skal vi ta en tur til Oslo for å hente barbermaskin++, så da blir det buss, båt og tbane testing. Bylivet testes jo da også såklart. Dette er noe som virkelig må til, siden jeg reiser en del med offentlig trafikk, og ofte gjennom oslo. skal prøve å få denne turen til å bli så kort som mulig, for å ikke slite henne helt ut. Men samtidig skal vi ikke stresse!!!
Torsdag tenkte jeg at vi kunne ta en liten tur innom min bestevenninne, kanskje 1 times tid der. Hun er jo litt skeptisk på fremmede, så vi får se hvordan hun tar det :)
Fredag tar vi buss, båt, buss til moren min (Lexie er med da), så skal hun få møte store Fanny (gruer meg littegranne til det faktisk, men tror det skal gå fint, fordi Fanny pleier å digge små lyse hunder). Også skal hun være alene med Lexie i noen timer, da jeg og mamma skal i selskap.
Lørdag drar vi på utstilling i Letohallen for da å møte oppdretter igjen og prate om hvordan det har gått og titte litt på alle de vakre hundene!
Søndag tar vi en hviledag og på slutten av dagen kjører vi bil hjem fra mamma :)


Tror dette skal gå veldig greit jeg! Det eneste jeg tror at jeg kommer til å bli sliten av, er å forklare til folk at en hund er en hund, så lenge den får lov til det. Drit i utseendet, så lenge du selv trives med hunden, for da trives nok hunden med deg også, som igjen vil si : et godt hundeliv :)

Fordi for meg, så er Feeli en skikkelig godsak! Ja, hun har sine sider og er litt engstelig, MEN hun kan trenes!! Hun kan bli vant med mitt liv også, bare hun får den tiden hun trenger!

Hva syntes du om ukeplanen vår?


                              - Bjeffes

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits