februar 2012

ukeplan for Feeli

Det blir veldig mye Feeli prat fortiden, men det må faktisk til fordi nå prøver jeg å bli kjent med Feeli. Ta henne med meg på ting for å se hvordan hun reagerer på f.eks buss, båt, tbane, tog. bylivet, masse mennesker, hjemme hos andre osv.
Og siden jeg er "hjemmeværende" så får Lexie og Ella masse oppmerksomhet dem også :) Så det blir ikke sånn at Feeli er midtpunktet, ingen sjalusi! Også gjør jeg disse litt mer spessielle tingene alene med henne, for da kan jeg ha full fokus på henne og slippe å følge med på en litt over ivrig Lexie i tillegg :)

Tirsdag er slappe av dag+ slå seg litt mer til ro
Onsdag skal vi ta en tur til Oslo for å hente barbermaskin++, så da blir det buss, båt og tbane testing. Bylivet testes jo da også såklart. Dette er noe som virkelig må til, siden jeg reiser en del med offentlig trafikk, og ofte gjennom oslo. skal prøve å få denne turen til å bli så kort som mulig, for å ikke slite henne helt ut. Men samtidig skal vi ikke stresse!!!
Torsdag tenkte jeg at vi kunne ta en liten tur innom min bestevenninne, kanskje 1 times tid der. Hun er jo litt skeptisk på fremmede, så vi får se hvordan hun tar det :)
Fredag tar vi buss, båt, buss til moren min (Lexie er med da), så skal hun få møte store Fanny (gruer meg littegranne til det faktisk, men tror det skal gå fint, fordi Fanny pleier å digge små lyse hunder). Også skal hun være alene med Lexie i noen timer, da jeg og mamma skal i selskap.
Lørdag drar vi på utstilling i Letohallen for da å møte oppdretter igjen og prate om hvordan det har gått og titte litt på alle de vakre hundene!
Søndag tar vi en hviledag og på slutten av dagen kjører vi bil hjem fra mamma :)


Tror dette skal gå veldig greit jeg! Det eneste jeg tror at jeg kommer til å bli sliten av, er å forklare til folk at en hund er en hund, så lenge den får lov til det. Drit i utseendet, så lenge du selv trives med hunden, for da trives nok hunden med deg også, som igjen vil si : et godt hundeliv :)

Fordi for meg, så er Feeli en skikkelig godsak! Ja, hun har sine sider og er litt engstelig, MEN hun kan trenes!! Hun kan bli vant med mitt liv også, bare hun får den tiden hun trenger!

Hva syntes du om ukeplanen vår?


                              - Bjeffes

Feeli er trygt hjemme

fra Kristiansand! Vi kom fram til en veldig varm velkomst med to flotte damer og mange søte små! Var vel framme sånn rundt 9 tiden på søndagkveld og fikk servert verdens beste tacobaguetter, mmmm!
Feeli var ikke den som kom fram og skulle kose, hun er en litt mer skeptisk dame. Men det ble til at vi overså henne mest mulig også satte jeg med ned på gulvet med godbiter og da tok det ikke så lang tid før hun ble med gjengen sin bort til meg for godtbit!
(Se bort fra meg, for jeg hadde vært på en ikke særlig vellykket fotografering og deretter dratt all sminken utover hele meg :p) her er gamlemor Misty, Feeli og en liten tass som jeg ikke husker hva heter! Men som dere ser, så er Feeli en ganske stor tispe!

Det var noen tisper med løpetid, så det var litt grinder her og der, men alle fikk selvfølgelig masse kos :D
Og her var det 4 søte unghunder, to av de presterte jeg i å kalle bitelars og hoppelotte. De skulle opp i ansiktet mitt og bite hele tiden! Søte små rakkere


Her sover søte Mocca som er dattern til Feeli :)


Også har vi søte lille Bounty som var veldig sosial og elsket kos :o Dette er foresten faren min, er overasket over hvor bra han tok dette her og faktisk koste masse med dem!!!! tommel opp!

Vakre, vakre Feeli!!!

Vi dro tidlig neste morgen for å hente masse varer vi hadde handlet på netthandelen.no. I løpet av de 3 timene vi brukte på laste hagemøbler, dusj, baderoms vask og skap osv osv inn i hengern, så lå Feeli i setet og tittet rundt. Det tok overaskende kort tid for henne å føle seg trygg hos oss. Når vi skulle kjøre videre ville hun heller ligge i fanget mitt enn i buret, noe jeg lot hun gjøre for denne gang og da tok det heller ikke lang tid før hun sovnet tungt og selvom vi snakket, nøys, stoppet og spiste, hørte på radion og slikt, så var det ikke sånn at hun skvatt når lyder kom, hun bare løftet rolig på hodet og lurte på hva som skjedde innimellom :)

Når vi kom hjem så gikk jeg rett på tur med Lexie og Feeli. Jeg valgte å gjøre det sånn fordi at da skjedde det noe mens de ble kjent. Jeg ville ikke slippe dem i hagen, når Feeli ikke er så vant med store hunder. Dette gikk egentlig veldig bra for Lexie skjønner språket hennes så utrolig bra. Feeli gikk for det meste litt bak på min høyre side også gikk Lexie langt forran på venstre side. De vekslet noen blikk, men Lexie gikk aldri mot henne, hun stoppet bare å tittet innimellom også gikk videre. Flinke jenter!
Når vi skulle legge oss gikk dette også greit. Feeli la seg i armkroken min og uten at verken jeg eller Feeli sa noen ting så gikk Lexie bare å la seg. Jeg våknet opp med en nydelig fjes på halsen og et nydeligfjes på hånden. Feeli hadde altså krøpet under dynen og lagt seg på brystet mitt og Lexie lå nede ved bena mine. KOSELIG!!

Og foresten, fotograferingen.... Vi kom, ble sminket, ble fotografert i ca 2 timer, vi tittet på bildene og langt over halvparten var slettet............................................. De sa at vi kunne gjøre det om igjen, men for det først så var bikkjene helt DØDE! For det andre var vi også sykt slitne og sultne, for det tredje så skulle vi kjøre til Kristiansand:p Det var virkelig ikke aktuelt med 3 timer til :p
Så om 2 uker skal vi tilbake igjen, noe som passer meg litt fint egentlig for da har jeg jo Feeli :D
to slitne jenter som bare gikk å la seg til slutt. Flinke!

jeg blåste faktisk litt i at det ikke var lov til å ta bilder av skjermen. For jeg skulle ha bevis på at vi hadde dratt dit! :p

Men nå skal vi på tur, så dere får ha en super dag videre! Det skal vi :D

                               - Bjeffes

Helgekos

søss og familien er bortreist, så jeg passer leiligheten og Ella. Noe som er veldig koselig og deilig! Leiligheten er stor og åpen, mye bedre enn å være i min lille hule ;p Men vi har hvertfall storkost oss med griseøre og oksestrupe + masse kos og tur i finværet!
Har ikke orket å redigere i dag, sååå. jaja, syntes det var helt greit denne gangen :)

Ella er ikke like leken inne som Lexie er (det er rolig lek på Lexie inne da) Så Lexie må ta til takke med å leke med seg selv og en liten tøyfilt! søta :)
Driver foresten å tester litt på blitz og ikke blitz og slikt. bare leker meg med kameraet egentlig.Har trent litt på triksene vi kan i dag. Som slå av og på lyset, dytte ballen, high five, lek død osv. Deilig å se gleden i øynene til Ella, ser for meg tankene hennes "godbit, kos, godbit, smil, godbit, kos" . Hun elsker å trene og det motiverer meg til å trene Lexie, selvom Lexie ikke syntes det er like spennende :p

I morgen drar vi til proffesjonell fotograf også kjører vi til Kristiansand for å hente Feeli :D:D:D:D:D:D:D wiii!


                          - Bjeffes

Gira på ny hund

Det er helt sykt. Det eneste jeg tenker på er Feeli, nesten hvertfall! Jeg tror og håper på at dette skal funke og bare være toppers. Jeg sitter jo også å titter litt på hva jeg trenger om jeg skal beholde henne, foreløpig så er jo ikke annet enn bånd, halsbånd, såpe, mat og klær noe viktig, men etterhvert må jeg jo ha flybag/bilsete, barbermaskin, hule osv osv. Så jeg er jo hele tiden på nett og titter! Har funnet noen ting jeg liker, som kommer til å bli kjøpt om hun blir! (er ikke sikkert det blir akkurat de tingene jeg har sett, men noe alla :))
Oster har kommet med en flott seng som både er stilig og selvvarmende, hadde ikke det hvert noe for en naken en da? hehe :)


Også må jeg jo ha en barbermaskin, har tittet litt rundt på forumer og slikt. Men vi får se! Når vi er hos oppdretter så kommer jeg jo til å spørre om masse og notere meg hva dem annbefaler av alt mulig! Så skal vi møte dem på utstilling i letohallen helgen 3-4 mars, så da kommer jeg nok til å prate med flere andre cc eiere og spørre om ting :)
Men har du noe å annbefale?

Jeg gleder meg sååååånn!!
                                - Bjeffes

Shopping til Feeli

Og for Lexie da såklart :D Men jeg dro for å skaffe ting til Feeli! Kjøpte et skinnbånd til 249,-, dette er strup, men det var en slik en "stopper" på den ene siden av båndet. Den er veldig dum i mine øyne, for den stopper bare båndet for at hunden skal få mere halsbånd. Men jeg klarte å få den til å være på andre siden, så den ikke skal kvele Feeli :) Ikke noe strup lenger! Det er den lille klumpen oppe til høyre, dette ble tatt før jeg fikset det!
Og om dette heller ikke funker, så skal jeg gjøre sånn at det ikke her noe halsbånd på det lenger og heller sette på en karabinkrok eller lignende krok :)

Her forleden dag var det noen venner som ambefalte denne naturlige shampoo'n ved navn Bio-Groom. Jeg er opptatt av miljøvennlige og økologiske varer, så denne ville jeg prøve! Husker ikke helt hva jeg betalte for den, men tror det var ca 200,-

Jeg har hørt mye om og men om plagueoff, men aldri testet det selv. Så nå tenkte jeg at jeg skulle prøve, så jeg selv kan hive meg inn i diskusjonen om dette produktet. betalte 299,-

Så ble det et hvitt utstillingsbånd til 149,-

Halsbånd fra Richo til 79,-

For ikke så altfor lenge siden så ga jeg noen eldre halsbånd, kobbel og en refleksvest til en bekjent som har tatt over en Labrador tispe. Hun hadde liten hund før og når hun fikk vite at jeg hentet ny hund til uka så kom hun med ubrukt flexibånd, en tykk og en tynn hettegenser. Jeg er usikker på om noen av disse passer (to forskjellige størrelser), men det er jo lov å prøve :)
Syntes hvertfall det var veldig kjekt med flexi'n, for en slik en koster jo rundt 200,- så det var ikke værstVi har jo også 2 kaniner og 6 høner, trengte litt mere mat, så jeg kjøpte 3 hver av disse to :)
(hønene har også eget hønsefôr som vi kjøper et annet sted. Også får dem mye nøtter, frukt og grønt ;))


Jeg var vel kanskje borte i 1,5 timer til 2 timer. Lexie har blitt super flink til å stå ute i bånd og siden det virket som om hun trivdes så godt med å følge med på fuglene, så lot jeg hun ligge der ute i 2 timer til :) Godjenta si det!!


Har du shoppet noe til hundene i det siste? :D
                                - Bjeffes

Jeg har bestemt meg!

Jeg har bestemt meg og valget faller på en voksen Chinese Crested tispe! Dette er en vakker jente på 5,8 år ved navn Feeli (Everlasting Feeling von Shinbashi), utales Fili. Hun er fra kennel Absolute Soul, mor til 3 kull og hadde sitt siste kull sist sommer :) Du kan se siden hennes HER. Hun er foresten avlet opp i Tyskland hos Von shinbashi.
Jeg skal ha hun på prøve over en tid og blir deretter forvert. Grunnen til at jeg får denne fantastiske muligheten til å ta over henne er at de ønsker at hun skal bli satt mer i sentrum enn det hun er der.

Grunnen til at jeg velger Feeli er at jeg ønsker en voksen hund, både med tanke på at jeg ikke føler meg klar for valp igjen og at Lexie ikke er flink nok med andre hunders språk. Noen vil nok da mene at det er feil av meg å ta til meg en hund, men fra mitt ståsted så ser jeg på Lexie at hun trenger en å bo med. Samojeden er en rase man egentlig ikke har alene, det er en skikkelig flokkhund! Og det at jeg ser at hun faktisk forstår disse små herlige CC'ne mer enn hun forstår mange andre hunder gjør at jeg tar dette valget!
Når jeg flytter ut så vil jo Lexie være helt alene, ingen bestefar som er hjemme da. Så da er det fint at dem er to :)
Her er Feeli i midten:) Lille vakring!!

Jeg ønsker å gå i ringen med henne noen ganger, om det blir noe vi kommer til å gjøre framover vet jeg ikke, men teste det, det skal vi. Jeg tenker at det kan være kjekt for meg å teste meg selv i ringen med en "profosjonell" hund, hvis dere skjønner hva jeg mener?
Også blir det jo aktiviteter her og der, skal teste henne på litt av hvert, så finner vi ut av hva vi trives med sammen!!

Vi henter henne mest sannsyneligvis på mandag, pga at pappa likevel skal kjøre til Kristiansand for å hente nye hagemøbler! Gleder meg så sykt, helt i lykkerus :o


                                 - Bjeffes

sommerklipp

Jeg skal foresten klippe Lexie helt ned. Dette kommer jeg til å gjøre i April måned, for at hun skal få tid til å få tilbake pelsen igjen til vinteren. Men jeg er usikker på hvor mange cm jeg skal ha.
Grunnen til at jeg klipper henne er av den enkle grunn for å se om hun vil trives med å ha sommerklipp, om hun da vil få muligheten til å være mer aktiv og faktisk slippe den ekstreme varmen! Vet om flere som klipper Leonbergerne, Pyrineerne, pudlene (nå er jo dette litt mere normalt da) osv. så jeg har lyst til å teste dette selv, klippet jo magen til Lexie i fjord og det virket som om hun nøyt det skikkelig! Dro seg bortetter det våte gresset osv :D

Har du "skinna" den langhåra hunden din før? Hva syntes du om dette?

 

 

 

 

                     - Bjeffes

hundespa

I dag har det blitt shampoonering, balsamering, børsting, klipping osv.
Først spyler jeg mens jeg gnir gjennom pelsen, for at hun skal bli helt våt i underullen også. Så shampoonerer jeg henne med Sparkle & Shine, etter det balsamerer jeg med Fur butter. Det hender Lexie har litt kløe, så da bruker jeg Itchin' for Relief og den er faktisk døds bra!

Her har snuppa på seg Paws for å ikke lage riper i dusjen. Men siden det blir så glatt har jeg håndkle der i tilegg :)

Så bruker jeg en føner som har kald luft og flere hastigheter. Dette gjør jeg for å tørke henne helt. Helt til alle hårene ligger fritt.


Mens jeg føner så bruker jeg underullsrake/m roterende tenner. Denne er ufattelig smart for langhårete hunder!! Å bare bruke karde på Lexie er bare tull, rett og slett. Om jeg skal få karden gjennom hele pelsen og få med meg alt det løs nå under fellingen, da må jeg bruke 5 ganger så lang tid som når jeg bruker raken først. Den løsner opp tover etter få ganger og jeg bare elsker den! Den karden som er avbildet er den billige jeg har, den er ikke like bra som min dyre, men jeg fant ikke den dyre for øyeblikket.

Også måtte det jo litt manekyr!!! Jeg bare forguder Millers klotang, den bare glir gjennom klørene. Så behagelig å klippe med! Så virkelig tommel opp til den :) Også smøres potene inn med hund salva!

Også selvfølgelig, en eller annen type hale som gevinst for at hun var så flink og tålmodig!!!!

Lexie missliker alt dette her veldig... Før hadde hun ikke mye imot det, men etter en opplevelse hun hadde mens jeg var bortreist for ca 1 år siden. Med en som passet henne da (dumme meg som ba henne om å bade henne og klippe negler, det ble visst katastrofe, da hun tvang Lexie til ting). Så under hele dette spaet, så er det masse ros, skinke og bare blide toner!! Noe jeg mener man skal ha uannsett om hunder misstrives eller trives med det!

Bruker dere noen av disse produktene? fornøyd?


                                     - Bjeffes

Siste turen med Gorm

Jeg har ikke tatt meg tid til å titte gjennom alle bildene fra siste dagen med Grom. Men nå kommer de, selvom han dro hjem på lørdag ;p
Vi fikk hvertfall besøk av Runa som en blogg du kan sjekke HER :)

Hoppe sa gåse, danse sa reven!

Jentene mine <3


GET AWAY FROM MEEEE. haha

Noen som er slitne?Kose gutten :D

                               - Bjeffes
fototur med Henriette!

Her er en smakebit av mange flotte bilder som min fantastiske venninne har tatt!
Henriette går Media på akademiet, syntes hun er veldig flink til å ta bilder. Hun er vant til å ta bilder av mennesker, by livet og gjenstander, så nå gir jeg henne en liten utfordring ved å bli min private fotograf av en sprudlende hund, som løper her og der! Hun fant fort ut av at det ikke var så lett å ha på manuell fokus på en hund som plutselig er her, også der også her igjen ;p

En fantastisk dag :D

 

 

 

 

 

                                    - Bjeffes

Gormilium

Gormann, Gormetuss, Gormulig, biteLars, Gormuss, LabbeGorm.... Gorm har fått utrolig mange navn! Forloveden til søss er helt ram på å lage navn, spesielt på valper. Ella fikk et spesielt navn som satte seg, nemlig hoppelotte. Lexie fikk et som også sitter, men det er ikke like annerledes. Fleski. Lexie var nemlig ganske så god og rund som liten :)

Det er litt kjekt for meg å ha han her. Få fått vekk litt valpesyken! Få det litt inn at det ikke bare er fryd og gammen med valp.... Kjempe kos, men de første 2 måneden kaller jeg for "helvette", er ikke sånn med alle. Men Ella f.eks var en skikkelig liten djevel!! Og det er Gorm også...
Også er jeg litt usikker på hvor lyst jeg har til å ta til meg en valp når Lexie ikke er noe flink med språket sitt. så tror faktisk at hund nr 2 skal få vente en god stund om det skal bli valp!!


Ha en fin helg, både to-bente og fir-bente!                            - Bjeffes

Boxervalpen Gorm

I dag tidlig kom farfaren til min niese med sin 3 mnd gammel boxervalp, han heter Gorm og er FULL av liv! Søss og jeg skal passe han til i morgen :)


Ella er veldig flink til å bruke språket sitt, jeg hadde egentlig trodd at hun ikke skulle være så flink med valper.. Men hun er myyeee flinkere med dem enn det Lexie er!!

Så er det Lexie ja.. Lexie har jo aldri hvert særlig flink med språk. hun kjører på uannsett hva, tar ting i feil rekkefølge. Sånn jeg har forstått det som så er det mer normalt at hunder starter med litt små signaler og "prater" litt rolig og tester. Men ettersom dem har forstått språket til hverandre, så kan dem leke sammen. Lexie gjør det omvendt vei.... Sånn har hun alltid gjort det. Lek først, så språk, men likevel så gir hun seg ikke.
Masse lek

litt språk

Gorm :"Kjedelig med språk, bli med å lek a Lexie, håjaa!"


Er hunden din flink til å bruke signalene og ta imot andres signaler?
                                         - Bjeffes

ny header

ENDELIG :p Men samtidig er det forhåpentligvis bare noe midelertidig!! Jeg er kjempe dårlig på design og redigering. Så dette er bare meg som går amokk i full frustrasjon over juleheader!!! Egentlig så har jeg skikkelig lyst til å få hjelp av en godvenn av meg, for å få en skikkelig god header. Noe som minner om agilityhundens header. Men jeg er litt usikker på om jeg bare skal ha masse Lexie eller om det blir Ella, Lexie og Fanny :) Siden Ella og Fanny titter jo bare innom bloggen innimellom!

Det ble nok egentlig for mye bilder for min del, men jeg orker ikke juleheaderen mer og orker heller ikke sette meg ned på noe nytt med denne frustrasjonen :p ..............................................

 

 

 

 

 


                               - Bjeffes

dagens kosekos!

I dag har vi kos oss skikkelig! For en dag altså :D Amalie, min vakre niese fikk bli hjemme fra barnehagen og ha skikkelig kose dag med meg og hundene! Dagen startet med å lære Amalie å fingerhekle, noe som endte opp med å sy det hun hadde heklet sammen, sy på no stoff, stoppe den med bomull. Wola, en skildpadde til mor ^^
Deretter ble det noen litt ufokuserte innebilder (er ikke noe fan av å ta bilder inne for å si det sånn...)
Gi meg en grimas a! Lexie : altså, jeg gidder ikke mer enn å jeipe... det får holde!"


For noen barnevante hunder vi har altså! De kunne virkelig ikke brydd seg mindre liksom:p Jeg ba Amalie om å slutte etter noe bilder for å la Ella få ro og fred :)
Etter litt innekos tok vi turen ut i solen med snowracer, trekksele og dress. Ella er fortsatt veldig skeptisk til slike ting, hun liker ikke lyden som kommer fra ski, akebrett og slike ting som skraper bortover bakken. Tidligere når vi brukte flexiebånd på henne (noe vi har sluttet med pga dette), så har det hendt at vi har mistet båndet, og den da har sklidd bortover mot henne, hun løper deretter for å komme seg vekk, men den følger jo bare etter.....
Men tilbake til snowracerturen, jeg bruker Lexie som hoved trekkhund her. For det første fordi hun er trekkhunden ikke Ella, for det andre for at Ella faktisk er skeptisk og for det tredje at søss ikke har trekksele til Ella... -.-
Så Ella trekker nesten ikke, men er bare bundet fast til Lexie, også for motivasjon for Lexie :) Men dette gikk jo supert!!
De har begynt å skjønne lydene vi lager for å fremmad marsj, hehe! Så jeg skal prøve å få lært meg litt mer om film på youtube også kanskje få lagt ut en liten filmsnutt :)
Litt senere på dagen, mens solen fortsatt var oppe tok vi turen ut for litt bilder og lydighetshopp trening :)


Etterpå ble det masse kos med griseører, gulerot ogs blir det litt triksetrening til kvelds :)
Alt i alt en super dag med supre jenter <3

Hvordan har deres dag hvert?

 

 

 

 

 

 

 

                                              - Bjeffes

db skriver "Hunden gledset til seg..."

for noen dager siden så var det en Dogo Argentino som ble reddet av noen brannmenn, tommel opp! Men, da den skulle komme på tv i USA, så skjedde det noe dem ikke hadde forventet. programlederen bøyde seg ned for å kysse hunden på snuten og den glefset dermed etter henne.
Selv ble jeg ikke så sjokkert over dette, man kan ikke vite hva en fremmed hund trives med og ikke, man gjør ikke sånt med en helt fremmed hund. Uannsett hvor kjælen den er med å bli klødd bak øra! Hun "ber" litt om det, på en måte....
Jeg håper virkelig denne flotte hunden får leve!!!

Også syntes jeg det er helt latterlig det db skriver her:
"(Dagbladet): Med et navn som Warrior Maximus var det vel kanskje ikke annet å forvente av hunden da programlederen sa «Happy Valentines Day» og ville gi den et kyss."

Hva har det med navnet å gjøre liksom? :p
Hvis jeg får meg en chihuahua skal jeg kalle den for "angrip", så begynner folk å forvente at den er en mega farlig hund! Eller hvis jeg noen gang får meg en amstaff (siden den ikke er lovlig i norge lenger, så kommer jeg jo ikke til å få skaffet meg den..) så skal jeg kalle den for "koseklem", så kanskje folk slutter å være redde for dem, også heller tror at dem er kosete :)
Tullefolk altså -.-

Du kan foresten se videoen selv HER

 

 

 

 

 

 

                                      - Bjeffes

Hjem, kjære hjem!

Pakket og klar dro vi avgåre klokken halv 8 i dag tidlig i 16 minus, vel framme på toget i Lisieux til riktig tid, MEN... Så var det 1 hel time forsinket, noen skinner som hadde satt seg fast og ikke ville skifte spor osv osv... Så i full pannik løp jeg rundt i Saint Lazare for å finne en taxi som kunne ta meg til Porte Maillot først, men bestemte meg for å ta taxi rett til flyplassen i Beauvais, fordi med buss hadde jeg ikke rukket det... som endte opp med å koste 145 eurooo. Hva betaler man ikke for å komme seg hjem!!!!!
Også snakker jo franskmenn sykt dårlig engelsk og han som kjørte taxi'n svarte meg på fransk.. øøøh? Men vi skjønte hverandre på en eller annen måte. Jeg sa "Beauvais, l'airport, hurry hurry!!" hahaha, følte meg så dum as. Men flyet skulle gå klokke 13:00 og gikk først 13:55.. Så jajaaaa. Jeg er hvertfall vell hjemme :D

Prate må vi joooo :D
Og herregud så deilig og LUKSUS det var å se igjen jentene mine! I full glede sprang dem rundt meg, og Lexie da, prate jenta mi ^^ Prater jeg til henne nå, så svarer hun meg! Jeg har trent henne til å prate litt, så det er koselig :D
Ella er foresten helt normal altså.............. hehe, søta!

I skrivende stund sitter jeg med 1 hund på hver side, 1 katt mellom bena, strikketøy i henda, kakao på bordet og søster ved siden av. Livet er HERLIG!

Borte bra, hjemme BEST !!!!!

 

 

 

 

 

 


                                            - Bjeffes

I'm coming home!

Jeg drar HJEM i morgen tidlig! Dette ble bestemt i går, fordi jeg har nemlig blitt syk også. Så derfor drar jeg hjem i hast.. Jeg må til legen og rett og slett nekter å dra til en franskmann som ikke forstår ordet av meg og omvendt. Så hjem, kjære hjem! På en måte passer deg meg veldig bra at jeg har blitt syk, for da må jeg faktisk hjem. Kroppen min er generelt helt utslitt etter alt for lange dager med stort press.
Så det skal bli utrolig deilig å komme seg hjem til gulljentene mine!!! Skal bli deilig å sitte i stuen til søss og bare storkose oss med strikking, kakao og hunder liggende oppå oss <3 savner det sånn!!
Og ikke noe passer bedre enn denne sangen. For der Lexie, er mitt hjem!


                       Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes - Home

Hjem til min vakre lille gullunge <3

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          - Bjeffes

travbanen i Cabourg

Vi var på travbanen i Cabourg i går, en kjekk opplevelse!! På søndag så skal Både Unfaithful og Thesee starte, så vi var her for å varme litt opp :) flinke guttene!Flotte hingstene :D Thesee og Unfaithful (det hvite på Unfaitful er svette. Noen hingster får skummet svette :p)

Stakkars kar'n hadde et amputert ben!! Men fy så herlig og veldressert han var!


Unfaithful :D Mange hester her som jeg ikke ante hvem var :p

Alt i alt en finfin tur :)
Ha en fin helg a dere!

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      - Bjeffes

Prøver å få dagene til å..

gå veldig mye fortere! Så da er det kjekt med litt musikk for å få opp humøret under jobbingen! Dagens god låt er denne :D


                            Den svenske bjõrnstammen - Vart jag mig i världen vänder


Går også mye i disse


                                                          Kimbra - Settle down


                                                      First aid kit - Hard believer


                                                              Bernhoft - Shout


                                                        Matt and Kim - Daylight


                                               Foster the people - Pumped up kicks


                                         Edward Sharpe & the magnetic zeros- Home


                                            The morning benders - All day day light


                                                            Gotye - Hearts a mess

Også er den her da, som gir meg gåsehud! Bernhoft er så flink :D


Gleder meg til å komme hjem til den vakre jenta mi <3

PS: Dette er halvstrup og ligger EKSTREMT løst på henne, bruker det ikke lenger, men når hun fortsatt vokste så gjorde jeg det :)

Har du hørt noen av disse sangene før?
 

 

 

 

 


                                            - Bjeffes

Når ting ikke går som man hadde trodd!

Jeg hadde aldri i livet trodd at det skulle være så dårlig her. Jeg hadde ikke forberedt meg på at dette kom til å tære så psykisk på meg som det det har gjort. Og det har faktisk bare gått 1 uke. Det er helt forferdelig. Og selvom jeg ikke burde det, så føler jeg meg skikkelig teit og feig som vil hjem! Men som fjellvettreglene sier : det er ingen skam å snu!
Jeg tok hvertfall utfordringen og gjorde så godt jeg kunne. Virkelig. Jeg har rett og slett slitt meg selv helt ut. Det er så lite motiverende å jobbe for noen som er så slemme, som direkte ødelegger dyrene sine.
En ting er å gjøre feil noen ganger, jeg har også gjort feil. Men dette er noe dem ser på som normalt, noe som er "akseptabelt" i dens øyne. Men det er da for f ikke akseptabelt å slå, sparke, rive i ørene, skrike og la dyr sulte!!! Det å ha samvittigheten til å stå å se på at et dyr blir tynnere og tynnere, svakere og svakere og det ikke har med alder å gjøre. Det er bare SYKT!!!

Jeg har tenkt å prøve så godt jeg kan i noen uker til, men tror ikke jeg klarer det så lenge!
For dette er rett og slett helt forjævlig! :(

Her sitter jeg i en Innhegning med to ekstremt skeptiske og vistnok "aggresive" hopper. Satt der i 1 time, og etter bare 10 min begynte den ene å gå nærmere og nærmere meg. Tilslutt sto de begge to helt oppå meg, snuste og ville ha kos! Aggressive du liksom! Bare å ikke skrike og ha rolige bevegelser!
- Bjeffes

min private hundelufter

I dag har Runa, min engel, tatt med seg Lexie på en 2 timers tur i skogen, noe som er dødsbra!! Du kan lese litt mer om det HER :)Tusen takk Runa :D

Har du en egen hundelufter som hjelper deg når du skal bort eller er syk? :)

 

 

 

 

 

 


                                  - Bjeffes

Lexie på tur

I går hadde moren min vært å hentet Lexie for å dra på skitur. Veldig koselig ^^ Også tror jeg at Lexie trengte det, for å si det sånn! Jeg har ikke fått gått på ski med Lexie i år, pga alt for dårlig føre og når det først ble bra føre, så var jeg for dårlig i benet til det -.-
Men men, hun hadde visstnok hvert litt mer gira på å trekke i år, noe som er bra  (hun ble ikke trent mye på å trekke i fjord, var bare en start fase siden hun var såppas ung)

Fanny og Lexie <3

snørekjører dere, eller trekker på noen vis? :)

 

 

 

 

 

 

 

                                - Bjeffes

Usikker

Jeg er fryktelig usikker på hvor lenge jeg faktisk kommer til å være her! Dette er for det første mye pga at jeg savner Lexie og Ella så j*vlig mye, det er helt villt :( Jeg har hvert heldig med at pumba (den ene katten) har kommet inn hit hver kveld og sovet her, men savnet er STORT allerede!!! Bilder fra siste turen vår <3


Bildene er ufokoserte og kornete, men det driter jeg i nå... haha :p God jentene mine <3

Savnet er også stort på de mennesklige jentene mine!! herregud :(


Amalie mor <3


Men tilbake til usikkerheten. Det er ikke bare savnet som spiller inn her. Jeg har nemlig så utrolig vondt av å se på hvordan dyr blir behahandlet her... Jeg har blitt veldig "hårsår" jo mer jeg har lært om vi egentlig skal holde vårt hundehold! Nå ser jeg sånn på ALT. Jeg respekterer dyra så utrolig mye og det som skjer her er absolutt ikke respekt!

Kattene her er heldige som får leve som de vil, de har alltid mat i skålene, om de ikke har vann så tar de fra bikkja, vasken, snøen, hos hestene osv.
Det er en hest her som ikke har hatt vannkar ute så lenge jeg har vært her, nå er den hvertfall litt heldig som har snøen, men det er ikke bra nok! (Dette er ikke "vår" hest, det er noen Finske som leier her. så jeg jobber ikke med disse hestene). Endene har ikke hatt noen sted å bade seg før eg kom hit. Og ender MÅ få bade!!! Om de ikke får badet og vasket seg så fungerer ikke fjærene og dunet som det skal, det holder seg ikke tett og da dør de som regel av kulde eller skittenhet! Så jeg har satt ut to vannkar til dem som jeg bærer vann til sånn 3-4 ganger daglig! Det er så utrolig viktig!!

Også hvordan hestene blir behandlet da. De skriker til dem, slår dem på mulen, røsker i øra, slår dem i sia og knuffer. Ja, det er noen av hestene som napper og kanskje faktisk tar et jafs inni mellom, men er det rart da? Sånn som dem holder på? Napper noen av dem på meg så verken slår eller skriker jeg. Jeg bare unngår hesten og kanskje skyver hodet dens rolig vekk fra meg. Også står jeg heller ikke så beleili til for å bli nappet!

Også har vi kaninene da. De er utrolig sultne!!! Den ene beit meg i fingern her om dagen når jeg kom for å kose litt, og dette var ikke sinna/redd biting, han er SULTEN! For disse kaninene er kjempe kosete, nærmest hopper i fanget ditt! Så jeg sjekker om disse har mat morgen, middag og kveld, de skal alltid ha mat!
Også den som bet meg har alt for lite bur :p Dette er store kaniner, husker ikke rasen, men det er slakte kaniner (som ikke skal slaktes). Men buret hans er altfor lavt, det burde hvertfall hvert 15-20 cm høyere så han hadde hatt muligheten til å reise seg opp og stå på to når han ville. For det er nesten det eneste han gjør når jeg åpner taket hans! Også trenger kaniner å ha noe å gnage på.
Så jeg gir dem pinner som er kanskje sånn 6-7 cm diameter. Dette er for at tennene dems ikke skal bli mega lange og må slipes. Maaah, jeg blir så frustrert av det her. og det sliter meg så utrolig mye mer ut!!

Så vi får rett og slett se hvor lenge jeg blir!

 

 

 

 

 

 

                                       - Bjeffes

Krise i Frankrike!

Dere ser det sikkert på forrige innlegg, at det har kommet snø til Frankrike også ^^ Det kom ca 10 cm i løpet av natten, og det er ingen som har vinterdekk i Frankrike, så blir ikke noe skole på barna i hus i morgen og sikkert ikke noen dager framover :p Er meldt mere snø.
Også er jo alt fryst her, så jeg går å hakker is i alle vannkarene morgen og ettermiddag. franksmennene hutrer og klager, mens jeg går å storkoser meg ^^ Er vel den eneste som faktisk har ordentlig klær også! Og jo mer snø som kommer, jo mer føler jeg meg hjemme egentlig!

Jeg elsker det bildet her!


Nivaquine er avlsmerre som dere sikkert ser ^^Anna og Unfaithful


Ukir

Også har vi flotte Unfaithful som har så utrolig mye energi hele tiden! Leker og koser seg :D
Er så glad og fornøyd med at jeg kjøpte Canon 550D'n, begynner å vende meg til det nå ^^

Hva syntes du om bildene?

 
                                         - Bjeffes

Åringer i farta!

bildene ble ufokuserte og dårlige, men men.  La gå! Likte dem fordet :)

 

 

 

 

 

 

                                           - Bjeffes

Har dere sett denne her?

Når jeg så den på facebook tenkte jeg bare " Den skal jeg sette på bloggen, for den var rett og slett for bra"Er du enig? :)

 

 

 

  

                                               - Bjeffes

fotokonkurransen

Vi var heldige å ble valgt ut til fotokonkuransen til Agilityhunden !! Masse flotte finalister :D Håper selvfølgelig på masse stemmer, men unner vinneren alt ^^ siste frist til å stemme er den 8 februar.
De valgte foresten dette bildet


Har du stemt?

 

 

 

 

 

 


                                 - Bjeffes

-6 og fraskmennene klager!!

I dag har det hvert mellom -5 og -7, jeg stor koser meg i t-shorte, hettegenser og vindjakke, mens franskmennene pakker seg inn og klager som bare fa*n. Det kaldeste de har hatt her på 13 år er -9 og det skjer vistnok ikke ofte! "Kulda" er det eneste de prater om på tv! Men jeg skjønner litt av klagingen, for utstyret dem har er ikke lagd for så "mange" minusgrader, alle vannslanger, bøtter og rør har frosset, traktoren vil mest sannsynelig ikke starte, bakken er for kald og hard til å ri på og grisen Peggy har ikke hvert veldig fornøyd med kulda så hun har fulgt etter oss i dag og mast og mast. hun er bittelitt søt da :) Her har hun laget seg sin egen seng av gammelt heste dekken^^

Hovslageren har også vært her i dag, mest pga det som skjedde i går med Thesee, men da fikk han skodd om mange av de andre hestene også. Jeg syntes det er så fælt hvordan de behandler hestene. Hovslagern gir jo hesten ubehag og spesielt Thesee som var skadet der, så jeg skjønner godt at han sparker og prøver og få han til å slippe han!!! Men gjett hva han får da? Jo et kraftig slag i buken med hammern :(
Jeg fikk rett og slett tårer i øynene:( Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor han gjorde det..... Er ikke rart Thesee er som han er, hvis de holder på sånn hele tiden.
Her er et morgensol bilde av noen hester jeg ikke vet hav heter, det er en Finsk dude som har 10 hester her og de har sine egne stellere :)


Det er foresten iphonebilder, er ikke alltid like praktisk med speilrefleks ;p

 

 

 

 

 

 

 

                                      - Bjeffes

Vel fremme i Frankrike

Oui Oui :) fy for en tur. Jeg kan ikke fransk i det hele tatt og franskmennene kan ikke engelsk...  Så når jeg skulle finne bussen så tok det lang tid, også finne toget tok det ekstra 20 min, også finne hvilken platform (sto egentlig forran riktig hele tiden...) så tok det ekstra 10 min med stress :p For først måtte jeg finne noen som forsto meg, også noen jeg forsto. De snøvla jo værre enn værst!!
Men men, kom meg fram hvertfall! Vi dro rett til butikken for å kjøpe ridebukser til meg og Camilla (mellomste jenta). Så bar det på travebanen med Tese (er litt usikker på hvordanmman skriver navnet hans!), en stor og flott varmblods hingst. For dere som ikke vet det, så er det så og si bare varmblodshester som blir brukt på travebanen i Frankrike, det er et løp i året som er med kaldblodshester :p Så på gården er det bare varmblods og en ponni.

Vi var litt uheldige med første turen. Plutselig begynte han å halte, så vi gikk inn og så på det og da var skoen hans løs og han blødde skikkelig :/ Stakkars, så vi tok av han skoen og teipet igjen med jod småring. Han begynner å bli bedre allerede!
Her er hytta jeg bor i også huset familien bor i :)

Dette er Poppy, en Parson Russel Terrier med ekstremt hes stemme. Eller de kalte han en Fox Terrier, men det der er ingen Fox, i såfall er han en blanding :p ALT for liten, korte bein, for kort snute og for lang pels. Jeg har ikke giddi og sagt noe på det, men ja :p Men søt det er han!

Så har vi PeggyTo gode venner deler mat :D


Har du vært i Frankrike før?


                                                    - Bjeffes

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits