mai 2012

Første dag med Mali

Mali kom ganske så sent hit i går, så vi gikk rett til sengs og hun sov helt til klokken 9. Deilig! Da skulle jeg likevel opp, så det passet meg fint at hun vekket meg da :) Vi tok en trusletur før de var alene hjemme i 3 timer og nå ligger de i hagen og koser seg. De går rett og slett helt super bra sammen, klaffa med en gang ;) Det gjorde forsåvidt Mali og jeg også, det eneste er at hun vandrer litt mellom beina mine og det er det snart 2 år siden Lexie gjorde, så der har jeg noe å vende meg til.

Har satt opp en plan for uken for å prøve å ikke gjøre for mye, ikke for lite, men samtidig få til det jeg skal. Jeg har nemlig bursdag i morgen, så det blir familiebursdag og slikt.
I dag : Jeg skal på jobb (ungdomscafèn) så da skal hun bli med.
Fredag : Oppfølgingstime med en omplaseringshund (skal skrive om det en annen dag), ha grillbursdag med noen venner her hjemme så da er dem jo tilstedet.
Lørdag: En helt rolig dag med kanskje en tur i skogen.
Søndag : Drar vi til moren min, så turen dit blir vel det som er det store og møte med Fanny. Håper Fanny aksepterer henne og at det ikke blir noe trøbbel der.
Mandag : Blir det rolig familiebursdag hos mamma også seinere på dagen så skal hun hjem igjen:)

Nå når vi skal på ungdomscafèn så tar jeg med meg stoffburet hennes så hun kan gå å legge seg. Vi pleier å være fra 7 til 18 personer der også er terapihunden Bongo der da :) Også er det rom der som hun kan være på uten å bli forstyrret. Om det blir for mye for henne så bare går jeg hjem med henne, bor sånn 8 min unna ;)


Ser fram til en flott helg med flotte jenter!


                      - Bjeffes

Grom og Lexie i full lek

Jeg er ikke veldig fornøyd med bildene mine fortiden... Føler liksom at de blir så hvit/blury, kan godt hende at jeg har stilt kameraet inn på noe, men jeg suger på innstillinger så ja.

Lexie har blitt sykt flink med valper. Roer til og med ned gorm innimellom, så det er virkelig tommel opp til jenta mi :D

Dribling på g!

Vi trenger verken leke eller stor pinne. Seinere på dagen var det til og med greit med gress ;)


Du er så nydelig når du viser tenna dine :D
BAMSEKLEEEEEM!!!!

Mali har ankommet og er rett og slett bare helt nydelig!! Hun og Lexi gikk kjempe bra sammen, kort hilsing også masse snusing sammen ^^                  - Bjeffes

Lexie har alltid

tilgang til disse tingene, pluss at hun får alltid noe som tar litt tid å tygge på. Bein, tørket hud/øret eller lignende når jeg skal være lenge borte og hver dag generelt ;)

I morgen kommer Mali fra Malis dagbok, jeg skal passe henne til mandag :D Det blir super kos, gleder meg masse!!!
Har hunden din tilgang på noen leker el hele tiden?
              - Bjeffes

17mai og hundepass

Nå tror og håper jeg at vi er tilbake, hvertfall mer enn de siste ukene :) Lexie ble med å gå i tog også var vi litt på steinerskolen, hun takler det så utrolig bra :D Bare legger seg ned og slapper av, jeg sjekker også ofte om hun stressrøyter og det gjør hun ikke ^^

Lexie og Runis <3


Møtte på gamle skolekompiser :)

alt i alt hadde vi en super 17 mai feiring!
Mye død og sorg i familien til matfaren til Gorm, så derfor kom Gorm til oss på 17 mai. Som forsåvidt bare var koselig :) Han har blitt STOR!!!

Jeg er bare bittelitt lei av å ikke ha redigeringsprogram...........
Hvordan var deres 17 mai feiring?                                        - Bjeffes

work out

I går skulle vi egentlig trene lydighet, men både Lexie og jeg var aaaaltfor ukonsentrerte og fulle av energi. Så vi valgte å ta oss en god joggetur i stedenfor ;)
Våknet opp i dag og hadde driit lyst til å gå ned på stranden å kjenne på vannet. Vannet var faktisk ganske så behagelig :D

Jenta mi <3

Nå skal jeg dra å trene, mens Lexie blir hjemme med kjøttbeinet sitt :D Dere får kose dere videre i dag dere også!


                   - Bjeffes

sååå mye sol.... så varmt

uff, de siste dagene har jeg og Lexie laget klagesanger og plaget nabolaget med dem!! Vi er jo som sagt ikke så veldig glade i sol og varme, så det blir mye innesitting på oss. Når vi skulle gå på tur i dag tidlig, så så Lexie bare rart på meg og gikk å la seg igjen. Jeg gikk ut å ropte mer på henne, ingen reaksjon. Måtte ta fram pølse for at hun skulle gidde å bli med meg...

Bildene har ikke blitt såå vellykket i det siste, men det funker :)

Noen ganger så har jeg bare lyst til å KOSEMOSEOVERDOSE Lexie.....

I morgen har vi tenkt å trene lydighet igjen og forhåpentligvis filme, så håper jeg at den siste ukens trening har gjort ting bedre ^^
Hva skal dere i morgen?


                          - Bjeffes

HD/AD røntgen

Pga såret på poten til Lexie, så har hun hatt på seg potesokk eller ville heller ha kalt det en potesko, siden den har et tykt lag med gummisåle under. Lexie var kjempe flink til å sitte rolig å vente, med både katter, fugler og andre hunder. Flinke jenta mi <3 Jeg klarte jo som vanlig ikke se på når vetten satte bedøvelsessprøyten... pysete!

Her er da hoftene til Lexie, legen mener at hofter og albuer ser veldig bra ut. Så vi krysser fingrene for gode resultater :)

ååh, så trøtt! Hun så rett og slett ut som et fyllesvin når hun begynte å gå seinere på dagen! Herregud noe så dumt. haha.

Kjømte en liten førstehjelpspakke, 500gr okseskinn og et til fiberhåndkle som jeg faktisk fikk gratis :)
                       - Bjeffes

Samojedtreff

I går var endelig dagen for vårt første Samojedtreff! Jeg fant ut at Caroline og Leo skulle på Eurasiertreff til samme tid på samme sted. Så da ble det både samojeder og Eurasier treff, slektstreff! Eurasier er nemlig en krysning av Samojed, Chow Chow og wolfspitz :)
I starten lekte Lexie bra med de andre, men plutselig så begynte hun å bjeffe no innmarri, spesielt på hannene. Jeg tenkte dette kanskje lå litt igjen fra løpetiden. Det tok nemlig en god stund før hun begynte å halte. Også halte hun SKIKKELIG. Fikk ropt hun inn og sett på bakbenet hennes, det var ikke veldig pent. Så jeg tok hun i bånd og på med potesokk, så fikk hun ligge i ro med meg. Men hun skulle ikke bare ligge i ro med meg, neida.. oppi fanget mitt skulle hun ligge :p

Eurasier hannen Trigger har vi møtt tilfeldig i oslo før og det ligger til og med bilder ute på bloggen av han :)


Lexie er flink jente og bader :D

her startet bjeffingen, ingenting tydet på at hun var skadet den første stunden...

Eurasieren Leo og Lexie. Og Atar og Lexie :)

Arija, Atar, Lexie og karate Zela


Zela, Arija og Maja. Flotte jenter!!

vigdis fikk ikke spist i fred, Maja som er hennes egen, hun skulle hvertfall ha skinke!!

Urd og hundene hennes Atar og Zela møtte vi på "hundens dag i Follo", Zela er den tispa jeg skrev om at var så ekstremt liten!

Arija, Lisbeth, Vigdis, Maja, Zela, Urd, Atar, meg og Lexie :)


(Såret så værre ut når vi kom hjem og fikk renset det... drar til vetrinæren nå for hd/ad røntgen og sjekk av sår)
Takk for en alt-i-alt flott tur :)

                             - Bjeffes

nye innkjøp og lydighetstrening (film)

Etter en god tur i skogen dro faren min og jeg til ski storsenter for å shoppe litt! Fikk kjøpt alt det jeg trengte. skulle ha tyggebein, langline, leke, hundehåndkle og løpesko. Grunnen til at jeg kjøpte en langline til (har en lik bare i rosa) er at den rosa er på hytta til bestekompisen min og det er en god stund til jeg får se den igjen, tror jeg. Også skal jeg jo ha ny hund innen de neste 3 årene, så da kunne jeg like så gjerne kjøpe en til :) Rubber leken var litt vanskelig for Lexie å bære, siden hun ikke pleier å bite hardt i ting og den var ganske så glatt og myk. Men hun likte den ganske så godt da ^^


Siden jeg endelig hadde fått langline igjen, så tenkte jeg at vi kunne ture bort til fotballbanen og trene litt lydighet. var litt vanskelig for meg å fokusere skikkelig nå jeg filmet samtidig som jeg skulle gi kommandoer og ja. Men alt i alt så ble det en god treningsøkt. Men jeg trenger rett og slett hjelp med å få trent skikkelig på plass og gå ved fot! Kom gjerne med kriterier eller tips om hva vi gjør på filmen ;)


                  - Bjeffes

Lille ramp

Madammen var alene i flere timer i går uten å ha fått en skikkelig tur, uten å ha fått baiset... Hadde bare hatt hun ute i hagen og dette var jo såklart ikke meningen at det skulle bli sånn. Men vi måtte brått dra til legevakten i går så da fikk det bare være sånn. Lexie pleier jo generelt ikke ødelegge ting, men hun er veldig vant med å alltid få noen tyggepinner hvis jeg skal være borte lenge, det ble selvfølgelig glemt bort :p Men det endte da altså i at hun tok dorullen som sto på nattbordet mitt (pollenallergi, må ha papir rundt meg... hehe) og koste seg godt med den ;)

Pga sterk pollen allergi så sover jeg enda dårligere enn før, så når jeg først våkner skikkelig opp så våkner jeg... Klokken 6 i dag tidlig, ja da ville ikke jeg sove mer nei. Så da var det ut på tur med den trøtteste madammen man kan finne! Hun var det ikke mye liv i klokken 6 nei. Men men, tur ble det og hun fikk til og med jaga noen canada gjess vekk fra stranden vår :)
Som sagt så har ikke jeg no program å redigere med lenger, så bildene blir jo litt lysere enn ønsket, hvertfall de av Lexie ...


Har hunden din gjort noe ugang i det siste?

                      - Bjeffes

Skulle gått opp til eksamen for å få hund!

Nå er jeg så LEI av å se på nyhetene og få høre om de "forferdelige" hundene våres som dreper. Som regel er jo faen meg ikke bikkja som er den slemme, det er egentlig ikke den som har gjort noe galt fra starten av! Selvfølgelig, det finnes hunder som gjør ting uten at du har trengt å gjøre noe den missliker først, men som regel så er det faktisk din feil. Det er så mye språk i en hund, som veldig få "vanlige" hundeeiere ikke aner om.
Lexie har også glefset etter meg en gang, hun var stresset av altfor mange barn, vi hadde vært i byen så hun var sliten. Også fulgte ikke jeg med og da glefset hun etter meg. Det var ikke Lexie sin feil.. det var min!


Her om dagen døde en 1 åring av de store hodeskadene som familiens mastiff gjorde. Selvfølgelig er det ufattelig trist det som har skjedd, men du skal egentlig ALDRI la et så lite barn leke rundt en hund. Barn er så utrolig uforutsigbare. Jeg merker jo t.o.m når Amalie (6år) er ute i hagen med hundene og jeg kanskje går inn for å hente vann, jeg kan høre hvor mye mer utålmodig hvertfall Ella blir da. Når jeg ikke er der. Uannsett hvor barnevant hunden er, det er ingen unnskyldning for ting skjer pga av språket til hunden ofte ikke blir akseptert!


Også har vi jo denne da.... Dette blir jeg så oppgitt over. Sånn jeg ser det så viser jo bikkja flere signaler og hun kjenner han jo ikke! Du står ikke å gnir hendene dine rundt ansiktet, presser han opp til et hjørne, kliner ansiktet ditt oppi ansiktet hans og er t.o.m på vei til å kysse på han. Det er en fremmed hund @#€!!!@%%-.-
Bikkja snur seg jo til og med vekk, slikker seg masse rundt munn, øra er bakover. Altså jeg skal innrømme at jeg ikke kan veldig mye om dette selv, men jeg jeg forstår såppas.Jeg syntes man skulle gått opp til eksamen før man fikk hund! Det er rett og slett altfor mange hendelser som ikke hadde trengt å skje!

Hva syntes du?


                         - Bjeffes

Brukstrening (rundering og spor)

klokken halv 11 pakket vi sekken med vannflaske, skål, juice, langline, pølser og andre godbiter +++. Også bar det rett til sognsvann for å trene bruks med flotte NKKU folk! Når vi kom fram til parkeringsplassen, så gikk vi bare sånn 5 min opp i skogen og slo oss ned et sted det ikke gikk så mye folk. Tok ikke lang tid før vi begynte å trene spor og rundering. Det ble ikke så mye bilder fordi jeg var enten figurant i rundering eller så gikk jeg spor med Lexie, men noe ble det hvertfall :)
Også har jeg ingen redigeringsprogram lenger, så jeg får ikke redigert bildene på en liten stund fremover.. :(På bilde til høyre under her, så trener vi rundering og Karine skal til å sende ut Lux (?)


(innlegget ble skrevet på søndag)

Hva syntes du om bildene ?

 

 

                      - Bjeffes

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits