august 2012

nye innkjøp

Vi har endelig fått en stor, ryddig og flott dyrebutikk her jeg bor, så nå slipper jeg å reise i 40min! Jeg er fortsatt veldig usikker på hva jeg vil fôre med, foreløpig så har jeg ikke muligheten til å fôre med vom / kjøtt. Men siden vi har blitt ekstremt aktive, så trenger jeg fôr som gir henne nok næring og energi. Sam's field har en type som  er for høyenergi hunder også er det ikke korn i de, noe som er TOPPERS!. Det er ikke den vi ser på bildet her (siden de ikke hadde den i så liten pose), men jeg skal teste ut om hun liker det eller ikke :) Også kjøpte jeg 4 stk oksestrupe, en pakke med tyggebein for små hunder (Lexie liker de bedre enn de store) og et annet bein som jeg ikke helt vet hva er :p

Og siden jeg utforsker litt etter første kurshelg, så måtte jeg kjøpe to nye leker ^^ Dere får se på film!


Har du kjøpt noe nytt til hunden/e din/e i det siste? Hva da?
                          - Bjeffes

Utstillingstrening

Forrige uke dro vi til Frognerparken og møtte Thea med hennes flotte Tibetanske Spaniel Tipu! Vi fant en fin plass (et godt stykke fra hundehjørnet), og startet treningen. Lexie blir bare bedre og bedre, så jeg blir veldig motivert! Vi skal stille ut i oktober og november, den største grunnen til at vi skal stille er for at jeg skal bli vant med dette. For etterhvert skal jeg bli forvert for en Aussie valp og deretter stille den en del! Så jeg vil ha litt erfaring :) Men vi gjør dette også for å gjøre oppdretter glad og for morroskyld :)

Trøtt?Stiller dere hunden deres?
                             - Bjeffes

Instruktørutdannelsen!!

Beklager for at jeg ikke har blogget. Vært veldig opptatt med å lese til  først kurshelg og ikke minst trent mye utstilling og WP! Jeg skal blogge om både første kurshelg (som var helt fantastisk) og om utstillingstrening! Men nå er jeg så trøtt at dere bare skal få se den nye bibelen min på 1000 sider :) Den er faktisk ikke så tung å lese som jeg trodde, er på siden 146 allerede. Noe som jeg ikke hadde trodd om meg selv, siden jeg ikke er så veldig glad i å lese bøker :p
 

Har dere hatt en flott helg?

 

 

                                 - Bjeffes

Jeg har VUNNET gavekort på 5000 KRONER!!!

IIIIIIIIIIIIK!!!!!!!!! Jeg klarer ikke... vet liksom ikke..... nei! Hvor stor er oddsen for det liksom? Okei, jeg skal fortelle dere hvordan! I våres skrev Dogs4all at de trengte forslag på nye aktiviteter de kunne vise frem. Og Weightpulling er jo en relativt ny og spennende aktivitet for Norge. Så jeg foreslo WP og sa at NWPC (Norwegian weightpull club) sikkert gledelig ville delta. Jeg hadde egentlig ikke trodd at dem ville vise det frem, men men. Her om dagen fikk jeg en melding av Therese (http://www.positivhundetrening.no/) hvor hun lurte på hva hotmailadressen min var. Dagen etter hadde jeg en mail fra Dogs4all, leste hele og måtte lese en gang til, SJOKK GLEDE!!! tårene trillet også løp jeg til faren min og prikket han febrilskt på ryggen. det som kom ut av munnen min var bare "jejejejejje, iiiiiiiiiiiiiiiih jeg har.. vent litt.. har jeg? iiiiiiiiiiih JEG HAR VUNNET FEMTUSEN KRONER SOM JEG KAN BRUKE PÅ DOGS4ALL!!!!!!" herregud, hyper,glad,sjokkert julie i farta!!!!
Jeg gleder meg helt villt til å shoppe og til å se NWPC's framvisninger av deres flotte hunder :DHar du noen gang vunnet så mye penger eller en ting som du har stor interesse for?

                            - Bjeffes

DNA test

Nå har det kommet en måte du kan finne ut av hva hunden din er blanding av. Nemlig DNA test som du gjør selv. Jeg vet ikke helt om jeg ville brukt 600 kr på det her, nå er det jo lite sannsynelig at jeg skaffer meg blandingshund da og hvertfall en jeg ikke vet hva er blanding av.

Nå kan du finne ut hvilke raser din blandingshund består av!

Testen, som utføres av et av Nord Amerikas beste DNA-testing laboratorium, vil identifisere over 100 raser genetisk og finne hvilke raser som din hunds DNA består av.
DNA prøven tas enkelt, smertefritt ved å gni en steril testpinne på innsiden av hundes kinn og tar ca. ett minutt. Resultatene tar rundt 2 uker. "Hva mener du? Ville du testet ut dette?
 

 


                             - Bjeffes

ringtrening (VIDEO)

Som sagt så hadde vi ring trening i dag, noe som forsåvidt var vellykket til slutt :) Vi er ikke klare enda, for å si det sånn.... Men Lexie begynner å huske å ikke sette seg ned, det er liksom bare en ren mekanisme ;)
(Runa lekte seg litt med redigering)


Som vanlig så leker vi og har det gøy etter treninger. Må jo få ut litt sprudlene iver også :)Hva har dere gjort i dag? :)

                            - Bjeffes


11.08.2012

Her er noen iphonebilder fra i sommer :)


Lexie har blitt en kupper på å svømme!!I morgen skal vi trene utstilling!!! Vi skal nemlig til Letohallen den 6 oktober også mest sannsynelig stille på dogs4all :D 

 

 

                  - Bjeffes

Hva har vi gjort i det siste? Jo...

Det skal jeg fortelle deg :D
Vi har trent en god del Weightpulling, ser stor framgang og merker at dette er noe Lexie liker :D

Vi har vært på finnskogen med Ove og Leonbergern Egon:) Der fikk Lexie svømt en god del etter robåt, noe hun har blitt ekstremt flink til. Jeg skal innrømme at jeg fortsatt må gi hnne et ganske så godt dytt utti for at hun faktisk skal legge seg på svøm. Men dette er den beste treningen for scenene hennes, så det får hun tåle ^^ Og hun svømmer som en gud nå :D :D :DVi fant en haug med hunder som ikke hadde det noe bra... Tok bilder og sendte til Matilsynet. Gjør det dere også om dere ser noen dyr som ikke ser friske ute eller bor i omgivelser som kan være skadelig for dem, ta bilder og send dem til matilsynet!


Så har vi vært i gudbransdalen og Rondane!!! Der storkoste vi oss med turer i fjellet, joggeturer langs elven, rafting og frisk luft :D
Jeg vet ikke om jeg har vært borte for lenge fra blogg.no eller om blogg.no ikke liker meg, men jeg får ikke endret  størrelse på bildene som jeg kunne før. Har det bare blitt sånn?
Også har jeg for dårlig nett nå, så jeg får ikke lastet opp flere bilder! skal prøve å få til mer i morgen. Alt-ialt har vi hatt en superduper flott sommer :D

Hvordan har deres sommer vært?

 

 

                                   - Bjeffes 

Om oss

Hei! Jeg heter Julie, er 18 år og har hund som hobby og livstil! Jeg har jobbet/trent med hunder fra A til Å så lenge jeg kan huske. Nå den 18 august starter jeg med hundeinstruktør utdannelsen, og jeg gleder meg kjempe masse!!! Har tidligere hatt en Irish Softcoated weatten Terrier, to Labrador Retrievere (som nå er fører hunder i England) + at jeg har hatt en Aussie, en Border Collie og en blandingshund på midlertidig hjem og trent en Amerikansk Staffordshire Terrier fast i 4 år.
I tillegg til at jeg er en heldig eier av Samojeden Lexie, så bor jeg med familiens hunder Ella og Fanny. Ella (16 juni 2010) er en blandingshund og Fanny (21 juni 2001) er en klipt Bearded Collie.

Fanny og Ella<3

Annet enn hund så elsker jeg tur i marka, trening, fotball og tegning. Og har en drøm om å flytte til Finnmark :) PS: vintern er det beste som finnes, mon tro hvorfor jeg skaffet meg polarhund? (a)


Kort om Lexie

(7 uker)

Rase : Samojedhund
Kennelnavn : Kjeborg Fabulous Girl
Født : 28.04.2010
HD : A
AD :
Vekt : vandrer mellom 20 - 23 kg
Høyde :

Vi hentet Lexie i Svergie når hun var 9 uker gammel, hun var den roligste, men samtidig mest søkende tispa i kullet. Jeg hadde planer om å konkurere i lydighet og weightpull, men planene endret seg ettersom at det visste seg at Lexie ikke egnet seg så veldig til å drive med lydighet på det nivået jeg ønsket og når hun nærmet seg å bli gammel nok til å drive med WP startet hun med store skjelvinger i beina. Det viser seg nå at disse skjelvingene ikke er farlig, men bare er iver og musklene som beveger seg ( noe vi også kan merke når vi har løpt el.). Nå trener vi WP og storkoser oss med det:)
Lexie er en veldig smidig jente med mye liv, men samtidig så er hun en veldig rolig jente. Noe som er veldig deilig! Hun elsker andre hunder, store og små ( selvom vi må innrømme at vi syntes de bittesmå er litt rare og de aller største kan være litt tunge å få på seg!)


Vi trener Weightpull, spor, lydighet, kløv og trekk til daglig. Lexie ser litt annerledes ut enn mange andre Samojeder, hun er noe jeg liker å kall sports-samojed. Jeg tror hun har utviklet kroppen sin litt annerledes enn andre samojeder, pga livstilen vår. Jeg trener en del kardio, altså sykkel og jogging. gjennom hele oppveksten har hun løpt mye med løpshunder, jeg har lagt merke til at hun er en god del raskere og smidigere enn andre samojeder vi har møtt! Jeg hører ofte at hun ser mer ut som en husky i kroppen ;p

Lexie lider av "innbilt svangerskap", men annet enn det så er hun helt frisk hittil :D


Håper dette var bra nok informasjon om oss, hvis ikke så er det bare å spørre :)

 

 

 

                                     - Bjeffes

Vi er tilbake :D

Nå er vi tilbake, men før jeg skriver om hva som har skjedd i det siste osv, så skal jeg nå jobbe med siden vår, oppdatere den med masse fint og se om jeg greier å lage en ny header :D men dere skal få en lite smakebit av hva vi har gjort i det siste!     

                  - Bjeffes

 

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits