september 2012

Ideologi, en trosretning?

Mange velger seg jo en måte å trene på, hundeholdet er sånn og sånn fordi den boken sier det og sånn skal det være. F.eks. klikkertrening eller Turid rugaas metoder, noen setter seg veldig fast ved spesielle metoder altså en ideologi og det blir veldig begrenset. På et eller annet tidspunkt så vil mest sannsyneligvis ikke denne ideologien fungere og da stangerer man. Også har man jo da denne "bibelen" som sier at sånn og sånn skal man gjøre og får skylapper på øynene. Man greier ikke ta i mot andre råd og metoder, ingenting annet er riktig. Sånn er det mange som er! 
Tro meg, jeg har sett dette flere ganger, personer som har nektet å prøve noe annet. Så har jeg spurt om å få låne hunden deres og teste en annen måte, så har det funket :p

Det blir som å si til en muslim at grisekjøtt er sunt! Jeg vil nå si at jeg ikke følger en spesifikk ideologi. Når jeg trener inn noe nytt med Lexie så bruker jeg klikker som en forsterker, men etter at hun har skjønt hva hun skal når vi da går videre med treningen så bruker jeg ikke klikkeren lenger. 
Jeg sier f.eks "nei" og jeg korrigerer henne i mange situasjoner. Mange vil si at dette er negativ trening. 
Jeg bruker noen av metodene til Turid Rugaas, men det er også mange av hennes metoder og teorier som er helt absurd for meg!
Også har vi Cæcar Milan som har mange metoder og teorier jeg ikke liker, men også noen gode teorier og metoder! Men han det er ofte han har en god teori også setter han en dårlig metode til det.... 

Er mange som har "hat" på personer fordi dem følger en spesifikk ideologi. Som Cæcar Milan da. I mine øyne så er han f.eks  en islamist, jeg hater ikke han for at han har en tro, men jeg missliker metodene han bruker og måten han lever livet sitt på. Men det er ikke god nok grunn for meg til å hate en person. Hadde jeg møtt han, så hadde jeg nok hatt mange spm om hvorfor han ikke heller prøver andre metoder osv osv, men det er litt som en trosretning! Hvis dere skjønner hvor jeg vil hen med dette?

( halvstrup)

Jeg prøver å ha et så positivt og behagelig liv som mulig med hundene mine,
men det er alltid noen som er uenig med deg, uansett hvilken vei du går. Jeg tenker litt sånn at hvis du ser at hunden søker eier med glede, trener med logrende hale og et smil om munn, hvis du ser at hundene er glade i eier, så har hundene det ganske bra! Du ser det som regel ganske tydelig hvis hunden absolutt ikke trives med eier. Her kan man jo også komme inn med en kommentar på at en hund som regel prøver å vise glede uansett fordi, fordi, fordi. Men hvis en hund hele tiden får kjeft,bank osv, så vil den ikke ha så jææævla høy intensitet og glede i å trene med eiern sin, å lystre. Du vil ikke se like stor glede :)
Du vil ikke greie å få et kjempe bra samspill om hunden bare har negative opplevelser med deg, det må en god del positive til også. Jeg sier heller ikke at det skal negative opplevelser til i et hundehold, men det skjer! Det er ganske vanskelig å unngå negative opplevelser med oss mennesker. Vi har humørsvingninger, sinne og frustrasjon dukker opp hos oss alle :)
Mener nå jeg da hvertfall.
 


Har du tenkt over dette før?
 

 


                         - Bjeffes

Planer med neste valp.

Det er mye mulig at det blir en Aussie valp på meg til vintern, men fortsatt usikkert både i forhold til om det dukker opp riktig valp, om jeg har fast jobb og mange andre ting som surrer. Jeg har mange planer for denne stjerna!

Jeg har tenkt til å drive med:
Lydighet på konkuransenivå, altså LP. 
Utstilling
Ipo
Testes på sau (om det passer for oss, så fortsetter vi)
Trenes til å bli redningshund 
Weight pulling

(bildet er lånt av www.bingenbulldogs.com)

Om hun viser interesse for trekk, så har jeg da lyst til å trene henne i WP, men vi får se. Hadde hvert RÅTT å konkurrert i WP med en Aussie, ikke akkurat noe man ser hver dag ;D Jeg forventer ikke at hun skal bli redningshund, LP og ipo mester! Men jeg ønsker å trene henne til det :D Og jeg blir bare mer og mer interessert i Ipo, så det er noe jeg virkelig ønsker å gå kurs i med neste hund, mye mulig jeg starter med Lexie også :) 

Jeg skal gå kurs ofte med neste frøken, innen LP, spor og ipo osv. Men er usikker på hvem jeg vil ta kursene hos, vi bor jo på Nesodden så det må være rundt oslo området. Har hørt mye bra om canis ift LP


Hva slags planer har du for neste eller nåværende hund?                - Bjeffes 

Løpetid og trening

Nå har tutta fått løpetid igjen da... Så får vi se om det blir no innbilt svangerskap om noen måneder! Men over til treningen, det går for det meste i WP trening her i gården. Om vi går tur med kjetting, trener med dekk på fotballbanen eller at vi er på joggetur og dele et 7 kg dekk bak oss. Men vi trener også på å øke intensiteten under trening, altså at jeg leker mye med henne og roser henne for høy intensitet, jeg prøver å finne den beste belønning og foreløpig så virker det som om det er drakamp med en skinnfelle, noe som jeg syntes er LUKSUS!!!! Jeg elsker det, dette er det jeg har ønsket å få til med Lexie, å kunne belønne med en leke. Og nå øker jeg intensiteten på den og lager den til en belønning! Just gotta love it :D
Vi driver jo også med litt triksetrening innimellom for gøy! Nå går det i uling, skru av/på lyset og å sitte bamse :)


Hva trener dere på fortiden? Hva bruker dere som belønning?                          - Bjeffes 

En bra dag!

I dag har vi fått til MYE, noe som er kjempe deilig, motiverende og bare deilig! Startet dagen med å med å gå en rolig tur i skogen bak åsen her, bikkjene var løse og bare tuslet rundt meg. Når vi kom hjem fant jeg ut av at jeg skulle rydde hundeskuffen, vaske skåler og posjonere kjøtt. Faren til bestevenninnen min har vært på hjorte jakt, så han hadde en del kokt kjøtt og sener til overs :D vi er heldige!!!!
Så nå har jeg lagt noe av det til frys i mindre poser :)


Så måtte vi jo smake litt...


Rene og pene :D


Ganske deilig å få orden neddi her! Jeg har jo mye mer, en stor hageboks full av leker, seler, bånd, liner osv osv. 

Etter en ny tur hvor vi trente Weight Pulling, så dro jeg på hundeinstrultør kurs igjen. I dag hadde vi om ideologi og hundetrening. 
Mørketiden begynner jo å komme igjen, så jeg har kjøpt nytt kobbel fra Hurrta/m refleks på hele. Denne betalte jeg 249,- for og er ganske fornøyd altså!
Også er Lexie veldig glad i å tygge på pinner. for slike hunder så har Kong nå kommet med en leke som forhåpentligvis kan byttes ut med pinnen, som kan gi litt av den samme følelsen. Betalte 189,- for den :)


Håper dere har hatt en like god dag som meg :D                        - Bjeffes

 

hundene i mitt liv

hundene i mitt liv

18, Nesodden

Julie, Lexie, Ella og Fanny her(++)! Vi er noen jenter som elsker å reise og utforske verdenen! Å møte nye to-bente og fir-bente på veien vår, er noe av det beste med reisen! Det blir nok mest snakk om meg og Lexie, da Ella og Fanny er familiens hunder :)

Kategorier

Arkiv

hits